2023.11.28 16:48
Olvasási idő 0:51
Kovács M. Dávid

Hivatalos emlékbulival tiszteleg DJ Palotai előtt az A38 Hajó

ZENE A38 BULI DJ PALOTAI PALOTAI ZSOLT PROGRAMAJÁNLÓ SZÓRAKOZÁS

A rendezvény bevételét teljes egészében Palotai Zsolt családjának ajánlják fel.

Bulival emlékezik a hatvankét éves korában elhunyt Palotai Zsoltra, azaz DJ Palotaira, a budapesti A38 Hajó.

Palotai Zsolt
Palotai Zsolt Forrás DJ Palotai / Facebook

A december 30-ra meghirdetett, Palotai forever nevű eseményen a legközelebbi barátai, tanítványai és zenésztársai búcsúznak majd a színpadon a budapesti underground legendás alakjától, aki – mint később, a boncolási jegyzőkönyv alapján kiderült – szívrohamban vesztette életét.

Az emlékbuli fellépői Cadik, Chris.SU, Dublic, Infragandhi, Jumodaddy, Ludmilla, Mango, Mc Columbo, Mc Zeek, Ninjabreakz Djs, Sikztah, Statik, Zosha és Wondawulf lesznek.

„Emlékezzünk együtt a legendás underground DJ-re, a Tilos Rádió alapítójára, a basszus zene hazai meghonosítojára, a tanítóra, az apára, férjre, barátra, mindannyiunk Palotai Zsoltjára. (...) Zsoltnak szinte minden magyar DJ és zenekedvelő köszönhet valamit. Kimagasló tehetsége, személyisége és korszakalkotó zenei szemlélete mind a szakma, mind a közönség számára meghatározó volt, melynek hatása nem múlik el“ – olvashatjuk az emlékbuli leírásában.

Ahogy korábban írtuk, Palotai Zsolt éppen a halála napján kapta meg a Pro Cultura Urbis díjat a fővárosi kultúra gazdagításáért. A lemezlovas nemcsak a drum and bass és a breakbeat egyik legismertebb hazai arca és meghonosítója, hanem a rendszerváltás idején a Tilos az Á klub művészeti vezetője, később pedig a Tilos Rádió zenei főszerkesztője is volt – a rádió a halálát követően tematikus napot szentelt neki.

A rendezvény bevételét a szervezők és a közreműködők teljes egészében Palotai Zsolt családjának ajánlják fel. További információk az esemény Facebook-oldalán.