2023.11.19 10:04
Olvasási idő 0:42
Masszi-Rigó Csilla

Meghalt Palotai Zsolt, azaz DJ Palotai

ZENE DJ PALOTAI HALÁL MAGYAR ZENE PALOTAI ZSOLT ZENE

A lemezlovas 62 éves volt, éppen szombaton, Budapest létrejöttének 150. születésnapján kapott volna Pro Cultura Urbis díjat.

62 éves korában meghalt Palotai Zsolt, ismertebb nevén DJ Palotai lemezlovas, az underground elektronikus zene egyik megkerülhetetlen magyar képviselője. Palotai sokak szerint a drum and bass és a breakbeat egyik hazai arca és egyben meghonosítója volt, a DJ a rendszerváltás idején a Tilos az Á klub művészeti vezetője, később pedig a Tilos Rádió zenei főszerkesztője is volt. 

Forrás DJ Palotai / facebook

Palotai Zsolt éppen halála napján kapott rangos díjat Budapesttől, a Pro Cultura Urbis elismerésben részesítették Budapest zenei életében végzett több évtizedes munkássága, a magyar underground kultúrára gyakorolt megkerülhetetlen hatásának elismeréseként.

A 62 évesen elhunyt zenész éppen pár napja adott interjút az RTL-nek, amelyben a mai időket az 1989 előtti időkhöz hasonlította, a zenéről és a jövőképről pedig igen borúsan nyilatkozott: 

Volt egy kimutatás, hogy mi a legnagyobb különbség a 2000-es évek zenéi meg a mostaniak között. Hát kérlek szépen, az, hogy ma sokkal szomorúbbak a zenék. Nincs jövő. Ezt érzed. Az ember azért ember, mert van együttműködés, de itt már semmilyen együttműködés nincs, csak a pusztítás és a düh. Mintha csak a rajongás lenne, vagy a gyűlölet. Pedig a szeretet sokkal erősebb.