2023.11.28 16:16
Olvasási idő 0:36
Kovács M. Dávid

Ingyen korizhatnak a sulisok Budapest legújabb jégpályáján

UTAZÁS BUDAPEST JÉGKORCSOLYA KARÁCSONYI VÁSÁR

Kétezer diák és tanáraik korcsolyázhatnak ingyen a Városháza park jégfolyosóval kibővített jégkoripályáján.

November 24-én, múlt pénteken, megnyitott a budapesti Városháza park téli élményparkja, ahol a következő hetekben mintegy kétezer diák korcsolyázhat ingyen a tanáraival – derül ki a Budapest Brand szerkesztőségünk részére elküldött közleményéből.

Megnyitotta kapuit a Városháza téri élménypark és a budapesti karácsonyi vásár.
November 24-én megnyitotta kapuit a Városháza Téli Élményparkja és a Budapesti Karácsonyi Vásár. Forrás Merész Márton / Énbudapestem

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, a Városháza park mintegy 110 méter hosszú jégfolyosóval és több mint 500 négyzetméteres jégpályával várja a korizni szeretőket a hét minden napján. (A jégpálya hétfőtől szerdáig reggel 8-tól 20 óráig, míg csütörtöktől vasárnapig egy órával tovább, egészen 21 óráig tart nyitva.)

A Budapest Brand most azonban 2000 – tíz év feletti – általános és középiskolás diák és tanáraik számára biztosít ingyenes korcsolyázási lehetőséget, amire csoportosan lehet jelentkezni ezen az űrlapon. Ahogy a felületen írják: egyének nem igényelhetnek ingyenes belépőt, kizárólag iskolás osztályok jelentkezését várják.

A helyszínen – a készlet erejéig – korcsolyát is lehet majd kölcsönözni, melynek költsége 1500 forint, diákigazolvány vagy személyi igazolvány ellenében. A szervezők arra biztatják az érdeklődőket, hogy hozzanak magukkal korcsolyát, hogy biztosan jusson mindenkinek.