2023.11.15 15:10
Olvasási idő 1:14
Szöllősi Anna

Jövő héten új jégkoriszpot nyílik Budapest belvárosában

UTAZÁS JÉGKORCSOLYA KARÁCSONY

A forralt bor, a mézeskalács fűszeres illata és a karácsonyi fények igazi ünnepi hangulatot varázsolnak majd Budapest szívébe, ahol jövő pénteken megnyitja kapuit a Budapesti Karácsonyi Vásár és a Városháza Téli Élménypark.

Budapest belvárosában ezúttal két helyszínen is hangolódhatunk az ünnepekre: a Deák Ferenc téren karácsonyi vásári forgatag, míg a Városháza parkban először jégpálya várja a kicsiket és a nagyokat. 

Korcsolyázz a Városháza parkban!

November 24-től, jövő péntektől, január 7-ig minden nap korcsolyázhatunk a budapesti Városháza parkban. A jégpálya hétfőtől szerdáig reggel 8-tól 20 óráig, míg csütörtöktől vasárnapig egy órával tovább, egészen 21 óráig tart nyitva.

Forrás Budapesti Karácsony

A belépőjegy 1950 forintba fog kerülni, amiből az Énbudapestem applikációval 15 százalék kedvezményt kaphatunk, 72 órás Budapest Carddal pedig egy alkalommal ingyen használhatjuk a jégpályát.

A helyszínen – a készlet erejéig – korcsolyát is lehet majd kölcsönözni. Az árakról bővebb információ a weboldalon érhető el.

Ünnepi gasztronómia

Mind a Deák Ferenc téri Karácsonyi Vásárban, mind a Városháza parkban olyan finomságok várják majd a látogatókat, mint a sült gesztenye, a kürtőskalács, de kapható lesz street food és lángos is. Érdemes tehát felfedezni a vásárt és az élményparkot, és egy forró teával vagy forralt borral a kézben elmerülni az ünnepi forgatagban. 

Forrás Budapesti Karácsony

Minőségi hazai kézműves termékek

Szintén a Deák Ferenc téren minőségi, hazai, kézzel készített termékeket láthatnak és vásárolhatnak a vásárba érkező vendégek. A kézműves standoknál egyedi portékákat szerezhetünk be az ünnepekre: kerámiák és csalogató mézeskalácsok, macaron, különleges díszek a karácsonyfára, és még számos egyedi dísztárgy található a kínálatban. 

A november 24-i megnyitót követően, december 3-án, az első adventi vasárnapon meghitt, közös gyertyagyújtással készülnek a szervezők a Városháza parkban. A gyermekekről sem feledkeznek meg, hiszen december 6-án ellátogat a Mikulás, akivel a legkisebbek fotózkodhatnak és korcsolyázhatnak is. Ha csoportképet készítenénk vagy szelfizni támadna kedvünk, karácsonyi installáció, fényoroszlánok és fotófal is lesz a helyszínen.

Cipősdoboz-akció

A Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akciója is kitelepül a Városháza parkba november 24. és december 18. között. Ide várják a hátrányos helyzetű vagy nehéz körülmények között élő gyerekek részére cipősdobozba csomagolt hasznos és kedves ajándéktárgyakat, játékokat.


Nyitva tartás és bővebb információk a Budapesti Karácsonyi Vásár és Városháza Téli Élménypark online felületein találhatóak.