2023.11.28 8:46
Olvasási idő 1:04
Kovács M. Dávid

Magyarországra jön az Életrevalók rendezőpárosa

FILMEK + SOROZATOK FILMEK MOZI PROGRAMAJÁNLÓ

Eric Toledano és Olivier Nakache legújabb, "Ennél csak jobb jöhet" című filmjükkel az Európai Moziéjszaka budapesti eseményének díszvendégei lesznek.

December első hetében Európa számos pontján megrendezik az Európai Moziéjszakát, amelynek budapesti helyszíne az Uránia Nemzeti Filmszínház lesz, ahol a közönség a premier előtt láthatja az Ennél csak jobb jöhet (Une année difficile) című francia vígjátékot.

A filmet az Életrevalók és az Eszeveszett esküvő alkotói, Éric Toledano és Olivier Nakache jegyzik, akik a díjmentesen, regisztrációval látogatható budapesti vetítés díszvendégei lesznek – a filmet közönségtalálkozó követi az Uránia dísztermében.

Eric Toledano és Olivier Nakache
A világhírű francia rendezőpáros: Eric Toledano és Olivier Nakache Forrás Uránia Nemzeti Filmszínház / Európai Moziéjszaka

A december 28-tól a többi magyar moziban is látható vígjáték két főhőse Albert (Pio Marmai) és Bruno (Jonathan Cohen), két kisstílű szélhámos, akik ingyen sör reményében elmennek egy klímaaktivista gyűlésre. A két férfi egy vonzó tüntetőnek (Noémie Merlant) köszönhetően az ökoharcosok között marad, annak ellenére, hogy egyáltalán nem érdekli őket a Föld megmentése. A társaság tagjai egyre jobban befogadják őket, nem tudván, hogy Bruno és Albert csak a saját hasznát keresi az akciókban. Eközben a két barát között egyre nő a feszültség a lányért való versengésben.

Éric Toledano (1971) és Olivier Nakache (1973) huszonévesen egy nyári táborban találkoztak először, itt szövögették álmaikat közös filmekről. Első közös nagyjátékfilmjüket, a 2005-ben készült Csajozós párost Jean-Paul Rouve és Gerard Depardieu főszereplésével forgatták. Jean-Paul Rouve a következő vígjátékukban, a Volt egyszer egy nyárban is főszerepet kapott, és mellette feltűnt Omar Sy is, akivel a későbbiekben rendszeresen együtt dolgoztak. 2011-ben Omar Sy és Francois Cluzet főszereplésével készítették Életrevalók című filmjüket, amely igazi világsiker lett. Ezt a Samba követte Omar Sy és Charlotte Gainsbourg főszereplésével, majd 2017-ben érkezett az Eszeveszett esküvő Jean-Pierre Bacrival és Jean-Paul Rouve-val, 2019-ben pedig a Különleges életeket láthattuk Vincent Cassel és Reda Kateb alakításaival.

További információk az eseményről az Uránia Nemzeti Filmszínház oldalán.