2023.11.24 10:32
Olvasási idő 1:05
Krajnyák Petra

Búcsúlevelet hagyott a diák, mielőtt leugrott a Veres Pálné Gimnázium harmadik emeletéről

KÖZÉLET KÖZÉLET OKTATÁS ÖNGYILKOSSÁG

Csütörtök délelőtt kiugrott egy tanuló a budapesti Veres Pálné Gimnázium harmadik emeletéről, majd az iskola belső aulájába zuhant. A diákot rohammentővel szállították kórházba. Hamarosan kiderült, korábban búcsúlevelet is hagyott.

Az ötödik kerületi Veres Pálné Gimnázium egyik kilencedikes tanulója csütörtök délelőtt, egy tanórai szünetben, a harmadik emeletről a földszinti aulába ugrott – erősítette meg közleményében a korábbi sajtóértesüléseket az intézmény.

veres pálné gimnázium
Az budapesti ötödik kerületben található Veres Pálné Gimnázium. Forrás KUMMER JÁNOS / 24.HU

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője a Hvg.hu-nak elmondta: a fiú súlyos sérüléseket szenvedett, helyszíni beavatkozásokat és sürgősségi ellátást követően rohammentővel szállították kórházba.

A rendőrök 10:51-kor kaptak bejelentést az esetről, majd a helyszínen szemlét tartottak, adatgyűjtést végeztek, közölte a BRFK a Telex megkeresésére. Az iskola közleménye szerint az ügyben rendőrségi vizsgálat indult. 

A Bors a helyszínen megtudta, hogy a kilencedikes diák búcsúlevelet hagyott hátra, melyre az osztálytársai találtak rá, akik zárkózott fiúként jellemezték, de reggel még semmilyen furcsaságot nem észleltek rajta. Egyikük a lapnak úgy nyilatkozott:

Nem igazán voltak barátai. Próbáltunk nyitni felé, de nem sikerült, mindenkivel elég mogorva volt, ráadásul a poénjai is elég furcsák voltak, mindig rasszista dolgokról beszélt.

A harmadik szünetben egy tanár jelentette be a diák osztálytársainak, hogy tragédia történt, majd felszólította a diákokat, hogy maradjanak a tanteremben, senki se menjen az aulához, és nézzen le.

A fiú a hátrahagyott búcsúlevelében leírta: súlyos bűnt fog elkövetni, de azt reméli, Isten megbocsájt neki. Ezután bocsánatot kért azoktól, akik szerették, de mint írta, ő csak az édesanyját szerette, aki hiányozni fog neki. A bulvárlap értesülése szerint a családi körülményei nem voltak ideálisak, a fiú sokat idegeskedett az otthoni dolgok miatt.

Az eset után nem küldték haza a tanulókat, de elmondásuk szerint a tanítás sem folytatódott, pszichológus foglalkozott velük.

Ha öngyilkossági gondolataid vannak és segítségre van szükséged, hívd a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot.

Ha öngyilkossági szándékod van, hívd a 112-t!

Amennyiben valaki másért aggódsz, ezen az oldalon találsz tanácsokat, hogy mit tudsz tenni ilyen helyzetben.