2023.11.21 16:35
Olvasási idő 0:41
Masszi-Rigó Csilla

Ferenc pápa újra transzneműeket látott vendégül a Vatikánban

TÁRSADALOM FERENC PÁPA LMBTQ TRANSZNEMŰ

Az olasz Torvaianica város transznemű nőkből álló közössége megköszönte a pápának, hogy segítségével emberszámba veszik őket.

Ferenc pápa csaknem 1200 embert, köztük a Róma mellett található Torvaianica város transzközösségének hölgyeit is vendégül látta vasárnap a szegények napja alkalmából tartott, ebéddel egybekötött rendezvényen.

Az egyházfő még a pandémia idején vette fel a kapcsolatot a közösség tagjaival, miután a lezárások miatt minden bevételi forrásuktól elestek. A főként szexmunkásokból álló csoport ezt követően egy helyi templomban bukkant fel, a Vatikán pedig ezt követően élelmiszerekkel, gyógyszerekkel és higiéniai eszközökkel és oltóanyagokkal látta el a csoportot a tilalomidő alatt.

Kiemelt tartalom
Ferenc pápa Ferenc pápa "Isten lányainak" nevezte a transzneműeket, akik meglátogatták a Vatikánban 2023.8.4 16:34

Ferenc pápa a közösségnek és a többi meghívott vendégnek adott misén arról is beszélt, hogy nem csak anyai szegénység létezik a világon: 

Városaink utcáin sebzett, láthatatlanná vált szegények élnek, akiknek fájdalomkiáltását elfojtja az állandóan elfoglalt és figyelmetlen társadalom általános közönye

– mondta, majd hozzátette, a szegényeknek nem szokása hangosan tudatni helyzetüket, inkább szemérmesek és elbújnak.

„Nekünk kell őket megkeresni, bátorsággal. Gondoljunk mindazokra, akik elnyomottak, elcsigázottak, kirekesztettek; a háborúk áldozataira; azokra, akik életüket kockáztatva elhagyják hazájukat; azokra, akiknek nincsen kenyere, munkája és remény nélkül maradtak” – mondta az egyházfő, aki 2015 óta minden évben megtartja a szegények napját.