2022.11.30 16:26
Olvasási idő 1:41
Maier Péter

Eljött a Spotify Wrappedek ideje – ezek az előadók szerepelnek a legtöbb listán

ZENE HARRY STYLES TAYLOR SWIFT

Eljött az év azon napja, amikor mindenki osztogatja, mit és mennyit hallgatott idén a Spotify-on. Ezzel együtt kijöttek a globális adatok is, mutatjuk, mit és kit hallgattunk a legtöbbet 2022-ben.

Mostanra hagyománnyá vált a Spotify-nál, hogy megosztja a felhasználóival, mit és mennyit hallgattak az adott évben. Aztán azok megosztják az Instagram oldalukon, míg mások dühösen írogatják ki, hogy senkit nem érdekel, hogy mit hallgatsz, te *******. Idén november 30-án jött az összefoglaló mindenkinek, illetve az is kiderült, kik azok az előadók, akik a legtöbb listán ott lehetnek ma. Mutatjuk az év nagy nyerteseit.

Bad Bunny, Taylor Swift és Harry Styles a listák élén

Harmadik éve Bad Bunny a leghallgatottabb előadó a Spotify-on világszinten – írja az NME. A puerto rico-i rapper/énekes 18 és fél milliárd lejátszást hozott össze idén a zenés platformon. Májusban megjelent Un Verano Sin Ti című albuma egyúttal a legtöbbet hallgatott lemez volt 2022-ben.

A második legtöbbet hallgatott (egyben a leghallgatottabb női) előadó – kevesek meglepetésére – Taylor Swift lett, akit a mostviral produkcióként nevezett meg a Spotify idén. Hogy ez pontosan mit jelent, azt mai napig nagyon kevesen tudják megfogalmazni, elméletileg arról van szó, hogy őt osztják meg legtöbbször social media felületeken. Swift eredményei egyébként azért is figyelemre méltóak, mert friss zenét (Midnights album) csak az év utolsó negyedében adott ki.

Nyilas híresség: Taylor Swift Forrás Sarah Morris/FilmMagic

Kettejük mellett még Drake, a BTS és The Weeknd fért be a legtöbbet hallgatott öt előadó közé. 

Az év nagy nyertese még Harry Styles is, akinek az As It Was című dala rendelkezik a legtöbb lejátszással idén, és a Harry's House album is második lett Bad Bunny lemeze mögött 2022-ben. Na, de mutatjuk a részletes listákat.

Legtöbbet hallgatott előadók globálisan

Bad Bunny
Taylor Swift
Drake
The Weeknd
BTS


Legtöbbet hallgatott dalok globálisan

Harry Styles: As It Was
Glass Animals: Heat Waves
the Kid Laroi, Justin Bieber: Stay
Bad Bunny, Chencho Corleone: Me Porto Bonito
Bad Bunny: Tití Me Preguntó


Legtöbbet hallgatott albumok globálisan

Bad Bunny: Un Verano Sin Ti
Harry Styles: Harry’s House
Olivia Rodrigo: Sour 
Ed Sheeran: = (Equals)
Doja Cat: Planet Her


„Legvirálisabb“ előadók globálisan

Taylor Swift
The Weeknd
Bad Bunny
BTS
Lana Del Rey

Legtöbbször megosztott dalszövegek globálisan

Glass Animals: Heat Waves
Conan Gray: Heather
The Walters: I Love You So
Lana Del Rey: Summertime Sadness
Keane: Somewhere Only We Know

 

Itthon Azahriah vitt mindent

A legtöbbet hallgatott előadó Magyarországon Azahriah lett – derül ki a Spotify által készített lejátszási listáról, amelyen a hazai top produkciók dalai szerepelnek. Azahriah mellett Desh, Manuel, Dzsúdló vannak még előkelő helyen, és a Szikora Robival az Úristent jegyző VALMAR sem marad ki az első ötből. A legjobb 10-ben itthon a hazaiak közül bekerült még Beton Hofi, ByeAlex, a Carson Coma és T.Danny is. 

A legtöbbet hallgatott 10 dal közé három is bekerült Azahriah és Desh A ló túloldalán című közös albumáról, de ott van a listán a már említett Úristen és Manuel Zombija is. 

Azahriah és DESH a tavalyi MTV EMA-n Budapesten Forrás Kate Green/Getty Images for MTV
Felmérés:
Szavazz! Neked szerepel magyar előadó a Spotify Wrappeden? 
Igen
Nem, csak külföldi
Igen
27 %
Nem, csak külföldi
73 %