2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Közélet
Maier Péter
2022.11.30 13:59
Olvasási idő  0:36

Újabb nyolc tanárt rúgnak ki polgári engedetlenség miatt Budapesten

A Belügyminisztérium közlése szerint jogellenesen tagadták meg a munkájukat. A nyolc pedagógust három fővárosi középiskolából bocsátották el.

Maier Péter
2022.11.30 13:59 Olvasási idő  0:36
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Három gimnázium nyolc tanárát bocsátják el polgári engedetlenségben való részvétel miatt Budapesten – írja az MTI-re hivatkozva a Telex. A Belügyminisztérium közleményéből kiderül, hogy a pedagógusok jogviszonyát rendkívüli felmentéssel szüntetik meg jogellenes magatartásuk miatt. 

 

A közlemény szerint a tanárok annak ellenére tagadták meg a munkát, hogy a munkáltatók közölték velük, azért kirúgás járhat. A Belügyminisztérium hangsúlyozza, hogy elsősorban a tanuló diákok érdekeit tartják szem előtt, „márpedig a pedagógus jogellenes munkamegtagadása korlátozza a tanuló tankötelezettségének teljesítését és a művelődés Alaptörvényben rögzített jogának gyakorlását. A diákok – életkoruktól függetlenül – tanulni járnak az iskolákba, számukra nem példamutató a jogszerűtlen magatartás” – írják.

 

Állítólag további 24 tanár kap külön tájékoztatást arról, milyen következményekkel járhat a munka megtagadása, a Belügyminisztérium álláspontja a polgári engedetlenségben

résztvevő tanárokkal kapcsolatban megingathatatlan. 

 

A tanárok helyzetével kapcsolatos szolidaritási hullám szeptemberben robbant ki, miután öt tanárt is kirúgtak a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból. Arról, hogy a mostani közleményben említett tanárok mely gimnáziumok pedagógusai, egyenlőre nincsen megerősített információ. 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Janos Kummer/Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában közélet
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra