2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Életmód
Maier Péter
2022.11.30 11:11
Olvasási idő  0:31

Simán lehet, hogy fehér karácsony lesz idén

Két opció van az ünnepekre a meteorológusok szerint: kemény tél vagy könnyed tavaszi idő.

Maier Péter
2022.11.30 11:11 Olvasási idő  0:31
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Akárhogy is nézzük, akármennyire idegesít bárkit így novemberben, eljött az az időszak, avagy „it's that time of the year“.

 

„Nem elhanyagolható“ esélye van, hogy fehér karácsonyunk lesz 2022-ben – számolt be róla az Időkép közleménye alapján a 24.hu.

 

A nagytérségi folyamatok alakulását elemezve ugyanis arra jutottak a meteorológusok, hogy gyakran vonulhatnak át fölöttünk az elkövetkezendő hetekben mediterrán ciklonok, amelyek idővel szilárd halmazállapotú csapadékot, tehát havat hozhatnak a Kárpát-medencébe. Ezek a tényezők esélyt adnak arra, hogy az ünnepekkor is klasszikus téli idő legyen.

 

A másik forgatókönyv az Időkép szakértői szerint, hogy enyhe légtömegek érkeznek majd felénk, ez pedig könnyedebb, koratavaszi időt jelentene.

 

Szóval az a lényeg, hogy van esély rá, hogy fehér karácsonyunk lesz, de ha esetleg ez mégsem jönne össze, legalább nem fagyunk szét. Persze, mindezt a változékony meteorológiai előrejelzések szerint mondja az Időkép.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában életmód
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra