2023.11.14 11:35
Olvasási idő 0:35
Masszi-Rigó Csilla

Újra Magyarországon koncertezik a zenekar, amelynek tavalyi budapesti bulijáról több tucat embert dobtak ki telefonnyomkodás miatt

ZENE KONCERT ROCK TOOL

A Tool legutóbbi magyarországi fellépéséről több mint ötven embert tettek ki a biztonsági őrök a zenekar által kikötött szabályok megszegése miatt.

2024 tavaszán európai turnéra indul a Tool, és Budapestet sem hagyja ki a sorból: jövő év június 13-án – két évvel első önálló hazai koncertjük után – Danny Carey, Justin Chancellor, Adam Jones és Maynard James Keenan újra fellépnek a Budapest Arénában. Az európai koncerteken a Night Verses lesz az előzenekar.

Az 1990-ben alakult Los Angeles-i székhelyű banda 2007-ben lépett fel először a Sziget Fesztiválon, legutóbbi albumuk pedig 2019-ben jött ki Fear Inoculum címmel. A 2022-es budapesti koncertjükről – a zenekar szabályai alapján – összesen 57 embert dobtak ki a telefonjaik nyomkodása miatt, köztük a Bikini gitárosát, Lukács Petát is.

A júniusi koncertre november 17-én reggel 10 órától lehet jegyet vásárolni a Live Nation és a Funcode oldalain, de a TOOL Army tagjainak már 48 órával a hivatalos értékesítés megkezdése előtt is lesz lehetősége helyet vásárolni az arénás koncertre. Hozzájuk a regisztrált Live Nation-tagok november 16-án 10 órakor csatlakozhatnak, élve elővásárlási lehetőségükkel.