2023.11.10 18:20
Olvasási idő 0:55
László Panna

Az Analog Balaton és a Dalfutár is díjat kapott Veszprémben

Az Analog Balaton és a Dalfutár is díjat kapott Veszprémben
Forrás Zsiga Pál / Music Hungary Szövetség
ZENE BUDAPEST PARK MAGYAR ZENE MUSIC HUNGARY KONFERENCIA

A november 7-9-ig zajló XI. Music Hungary Konferencia témája idén a a MI és TI, azaz a Mesterséges Intelligencia és Természetes Intelligencia a zeneiparban volt.

A mesterséges intelligencia témájában kerekasztal-beszélgetéseket, előadásokat tartottak, ezekben a beszélgetésekben igyekeztek megvizsgálni, hogyan fordítsa a javára a zeneipar az új technológiákat.

. Forrás Pozsonyi Dóra / Music Hungary szövetség

A Music Hungary Szövetség a programokon keresztül még olyan fontos, a zeneipart érintő problémákra kereste a megoldást, mint például a kulturális áfa bevezetésének szükségessége, a túlságosan centralizált klubélet, vagy például a streaming hatása a zenei, élőzenei fogyasztásra, de sűrűn előkerült Azariah hazai és külföldi sikere is.

A beszélgetések mellett showcase-koncertprogramok is megrendezésre kerültek, a hazai hip-hop szcéna képviseletében Sisi és Co Lee lépett színpadra teltház előtt, de más műfajokból is lehetett szemezgetni: fellépett a Duckshell, a Hakumba és Kale Lulugyi, de Lenkke és iamyank is ellátogatott Veszpémbe.

Duckshell koncert a Music Hungary Konferencián Forrás Zsiga Pál / Music Hungary Szövetség

A programsorozat zárásaként másodszorra adták át, ezúttal az Expresszóban a Music Hungary-díjakat. A Backstage-díjat idén a Budapest Park stábja kapta, míg a Showtime-díjat az Analog Balaton. A Vizuál-díjat az idén először megrendezett INOTA Fesztivál vizuális koncepciójáért ítélték oda, az Innováció-díjat pedig a BALATORIUM ökoművészeti projekt kapta, ami a Balaton élővilágának törékenységét és értékét helyezi középpontba. A Pro-díjat Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója kapta, a Média-díjat pedig Jeli András és Hajós András közös műsora, a Dalfutár. Az Inspiráció-díj Kollár-Klemencz László munkásságáért és a Dömörkapu Rengetegért kapta meg, a Crossover-díjat pedig Vecsei H. Miklós Qjúb - A kocka kibontása projektjének ítélték oda. 

Az Inspiráció-díj Kollár-Klemencz László munkásságáért és a Dömörkapu Rengetegért kapta meg Forrás Pozsonyi Dóra / Music Hungary Szövetség

A XI. Music Hungary Konferencia & Showcase már negyedik éve Veszpémben kerül megrendezésre, köszönhetően a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatásának is.