2023.11.10 10:28
Olvasási idő 1:07
Krajnyák Petra

Megérkezett a Netflix élőszereplős Avatár-adaptációjának előzetese

FILMEK + SOROZATOK ANIMÁCIÓS FILM FILMEK MESEFILM NETFLIX SOROZATOK

Nagy fába vágta a fejszéjét a Netflix, hiszen egy közönségkedvenc sorozat feldolgozására vállalkozott. Itt az "Avatár – Az utolsó léghajlító" előzetese.

A Nickelodeon saját gyártású animációs sorozata, a három évadot megélt Avatár – Aang legendája sokak szívébe belopta magát, 9,3-es értékeléssel büszkélkedhet az IMDb-n, így érthető, hogy nagy várakozás övezi a Netflix élőszereplős adaptációját is. Azonban némi aggodalomra ad okot, hogy az eredeti sorozat készítői kihátráltak a projektből.

Az animációs sorozat Aang és barátai kalandjait követi nyomon. Réges-régen a Tűz, Víz, Föld és Levegő népei békében éltek együtt, ám a Tűz népe váratlan támadásával az egyensúly felborult. Csak az Avatár, a négy elem mestere képes ismét elhozni a békét, azonban az új mester váratlanul eltűnt. Az egy évszázada dúló háborúban a Tűz népe egyre közelebb került a győzelemhez, ám egy nap Katara és testvére, Sokka rátalál az elveszett Avatárra, a Levegő népéből származó Aangra. A fiatal levegőidomárnak páratlan képességei ellenére rengeteget kell tanulnia, hogy képes legyen véget vetni az ellenségeskedésnek, és helyreállítani az egyensúlyt.

Nem tudni, a Netflix mekkora alkotói szabadságot engedett meg magának, de az eredeti alkotók kihátrálása jelentős változásokra enged következtetni. Michael Dante DiMartino és Bryan Konietzko nyílt levelükben arra hivatkoztak, hogy a dolgok nem úgy alakultak, ahogy remélték. Ez követően megalapították a Paramount égisze alatt az Avatar Studiost, és megkezdték Az utolsó léghajlító animációs film munkálatait, amely várhatóan 2025-ben kerül a mozikba.

A streamingóriás ismertetője szerint a történet Aangot, a fiatal Avatár útját mutatja be, amint megtanulja elsajátítani a négy elemet (Víz, Föld, Tűz, Levegő), hogy helyreállítsa az egyensúlyt és elhozza a békét a Tűz Nemzet által fenyegetett világban. A főszerepekben olyan új arcokat láthatunk, mint Gordon Cormier (Aang), Dallas Liu (Zuko herceg), Kiawentiio (Katara) és Ian Ousley (Sokka).

Kiemelt tartalom
Öt magyar sorozat, amit az egész ország nézett, de ma már kihívás leülni elé Öt magyar sorozat, amit az egész ország nézett, de ma már kihívás leülni elé ma 10:09 -kor

A Netflix még 2018-ban rendelte be a sorozatot, tehát hatéves gyártási folyamat áll az első évad mögött, amely várhatóan 2024 februárjában landol a Netflixen.