2023.11.10 10:28
Olvasási idő 1:07
Krajnyák Petra

Megérkezett a Netflix élőszereplős Avatár-adaptációjának előzetese

FILMEK + SOROZATOK ANIMÁCIÓS FILM FILMEK MESEFILM NETFLIX SOROZATOK

Nagy fába vágta a fejszéjét a Netflix, hiszen egy közönségkedvenc sorozat feldolgozására vállalkozott. Itt az "Avatár – Az utolsó léghajlító" előzetese.

A Nickelodeon saját gyártású animációs sorozata, a három évadot megélt Avatár – Aang legendája sokak szívébe belopta magát, 9,3-es értékeléssel büszkélkedhet az IMDb-n, így érthető, hogy nagy várakozás övezi a Netflix élőszereplős adaptációját is. Azonban némi aggodalomra ad okot, hogy az eredeti sorozat készítői kihátráltak a projektből.

Az animációs sorozat Aang és barátai kalandjait követi nyomon. Réges-régen a Tűz, Víz, Föld és Levegő népei békében éltek együtt, ám a Tűz népe váratlan támadásával az egyensúly felborult. Csak az Avatár, a négy elem mestere képes ismét elhozni a békét, azonban az új mester váratlanul eltűnt. Az egy évszázada dúló háborúban a Tűz népe egyre közelebb került a győzelemhez, ám egy nap Katara és testvére, Sokka rátalál az elveszett Avatárra, a Levegő népéből származó Aangra. A fiatal levegőidomárnak páratlan képességei ellenére rengeteget kell tanulnia, hogy képes legyen véget vetni az ellenségeskedésnek, és helyreállítani az egyensúlyt.

Nem tudni, a Netflix mekkora alkotói szabadságot engedett meg magának, de az eredeti alkotók kihátrálása jelentős változásokra enged következtetni. Michael Dante DiMartino és Bryan Konietzko nyílt levelükben arra hivatkoztak, hogy a dolgok nem úgy alakultak, ahogy remélték. Ez követően megalapították a Paramount égisze alatt az Avatar Studiost, és megkezdték Az utolsó léghajlító animációs film munkálatait, amely várhatóan 2025-ben kerül a mozikba.

A streamingóriás ismertetője szerint a történet Aangot, a fiatal Avatár útját mutatja be, amint megtanulja elsajátítani a négy elemet (Víz, Föld, Tűz, Levegő), hogy helyreállítsa az egyensúlyt és elhozza a békét a Tűz Nemzet által fenyegetett világban. A főszerepekben olyan új arcokat láthatunk, mint Gordon Cormier (Aang), Dallas Liu (Zuko herceg), Kiawentiio (Katara) és Ian Ousley (Sokka).

Kiemelt tartalom
7 film és sorozat, ami reálisan beszél a mentális problémákról 7 film és sorozat, ami reálisan beszél a mentális problémákról 2023.11.22 18:17

A Netflix még 2018-ban rendelte be a sorozatot, tehát hatéves gyártási folyamat áll az első évad mögött, amely várhatóan 2024 februárjában landol a Netflixen.