2023.11.9 14:15
Olvasási idő 0:48
Szöllősi Anna

Szijjártó és Varga kettős élete: fiktív, lefóliázott könyveket csempésztek be a Libribe

KÖZÉLET KÖNYV LIBRI

A Libri repertoárját az Újratervezés Civil Mozgalom néhány fiktív NER-könyvvel színesítette.

Az Újratervezés Civil Mozgalom aktivistái előrukkoltak egy fiktív, Kettős életem névre hallgató „regénysorozattal“, címlapon Szijjártó Péter, Varga Judit, Gulyás Gergely és Kocsis Máté fideszes politikusok portréival. A köteteket gondosan lefóliázták, és szerdán kihelyezték a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szinte kizárólagos tulajdonába került Libri könyesboltjaiba – szúrta ki a Gulyáságyú Média.

Forrás Újratervezés Civil Mozgalom

A Gulyás Gergelyről szóló, A miniszteri hivatal titkai alcímű könyvet az életmód kategóriába, a Varga Judit arcával fémjelzett Az igazság sötét oldala a szórakoztató irodalom szekcióba került, míg a Szijjártó Péter arcával díszített A diplomácia mélyvizein és a Kocsis Mátét középpontba állító A hatalom árnyékában a romantikus irodalom polcon kapott helyet. 

Forrás Újratervezés Civil Mozgalom

Ahogy korábban mi is megírtuk, a közelmúltban nagy port kavart, hogy a Libri könyvesboltjaiban átlátszó fóliába csomagolták azokat az ifjúsági könyveket, amikben meleg fő- vagy mellékszereplő szerepel. Az ügyben a Libri is megszólalt, és megerősítették, hogy a "gyermekvédelmi törvénynek" nevezett, a kormánnyal kritikus körökben "melegellenes törvényként" emlegetett törvény volt az oka a fóliázásnak.

Kiemelt tartalom
A Dűne 2 kapcsán: kell-e, hogy az adaptáció kövesse az eredeti művet vagy jó, ha mer változtatni? A Dűne 2 kapcsán: kell-e, hogy az adaptáció kövesse az eredeti művet vagy jó, ha mer változtatni? 2024.3.10 11:44

Korábban a fogyasztóvédelmi hatóság egyébként meg is bírságolta a Librit, és hasonló okok miatt a Lírát is, mert egy könyvet az ifjúsági részlegen árultak. Nemrég viszont napvilágot látott, hogy egy vesszőhiba miatt ez a bírság valószínűleg jogtalanul lett kiróva. Nem sokkal később az Igazságügyi Minisztérium jelezte: hamarosan kijavítják a hibát.