2023.11.6 13:34
Olvasási idő 0:40
Maier Péter

Harry herceg offolta Károly király 75. születésnapját, tovább mélyül a szakadék apa és fia között

ARCOK HARRY ÉS MEGHAN KÁROLY KIRÁLY

Károlynak nem tetszett, amit Harry a mostohaanyjáról, Kamilláról állított a könyvében, azóta nem fényes a viszony.

Hiába kapott meghívást Harry herceg édesapja, az angol király 75. születésnapi ünnepségére, mivel nincs jóban Károly királlyal, inkább visszautasította a meghívást – írja a Daily Mail. Ez már a második ilyen alkalom: Harry az Erzsébet királynő halálának évfordulójára szervezett eseményen sem vett részt szeptemberben.

A bulvárlap értesülései szerint Károly és Harry „nem igazán beszélnek egymással“, aminek oka az lehet, hogy a király csalódott fiában, miután a sussexi herceg – szerinte – gonoszként ábrázolta Kamilla királynét Tartalék című önéletrajzi könyvében. 

Károly király (akkor még herceg) és Henrik herceg 2019-ben Forrás Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage

Azóta – habár Harry részt vett apja koronázásán – a kapcsolatuk olyannyira megromlott, hogy a herceg sem bátyjától, Vilmostól, sem Károly királytól nem kapott születésnapi köszöntést szeptemberben. 

A herceg a mostohaanyját „veszélyesnek“ és „gazembernek“ írta le könyvében, sőt, úgy véli, Kamilla egyenesen feláldozta őt a saját jó PR-ja érdekében. Azzal is vádolta Károlyt és Kamillát, hogy „történeteket terjesztenek“ Vilmosról és családjáról, szerinte apja és mostohaanyja gyakran visszaéltek azzal, ha ő a privát életébe beavatta őket.

Kiemelt tartalom
A Photoshop és a hibátlan hercegné különös esete: mi történik Katalinnal? A Photoshop és a hibátlan hercegné különös esete: mi történik Katalinnal? 2024.3.17 10:57

Az angol király 75. születésnapját november 14-én, kedden, ünnepli majd a monarchia, a nagyszabású birthday party-t a londoni Clarence-házban tartják.