2023.10.26 12:15
Olvasási idő 0:36
Maier Péter

Negyedik stádiumos rákkal diagnosztizálták a Walking Dead színészét, Erik Jensent

ARCOK BETEGSÉG SZÍNÉSZEK

A sorozat dr. Steven Edwards nevű karakterét alakító színész a kemoterápia ideje alatt filmet ír, vág és rendez. Felesége, Jessica Blank szerint a negyedik stádium nem halálos ítélet.

Vastagbélrákkal diagnosztizálták Erik Jensent, aki dr. Steven Edwardsot alakította a Walking Dead ötödik évadában, illetve a Mr. Robot és a For Life sorozatokban is szerepelt.

Erik Jensen a Walking Dead ötödik évadában Forrás AMC

A hírről, hogy a férfi a betegség negyedik stádiumában van, a felesége értesítette a nyilvánosságot, aki GoFundMe-kampányt is indított férje orvosi ellátásának finanszírozására.

A rák áttétet adott a májába, de Erik fiatal és erős, a kemoterápia alatt filmet vág, és végig teljes munkaidőben dolgozik rendezőként és íróként

– írja Jessica Blank, a színész felesége, aki szerint az orvosok látnak esélyt arra, hogy a daganatokat eléggé összezsugorítsák, és két komoly műtéttel kivegyék azokat.

„A negyedik stádium nem halálos ítélet. Erik hihetetlenül keményen dolgozik azon, hogy pozitív maradjon, és éljen azzal az eséllyel, amit az orvosai szerint megkap“ – írja Jessica Blank, akivel a Jensennek egy közös gyereke van, a 13 éves Sadie.

Jensennek korábban is voltak egészségügyi problémái, a vastagbélrákról szóló diagnózisa előtt másfél évvel túlélt egy agyi aneurizmát is.