2023.10.25 11:48
Olvasási idő 0:56
Szécsi Krisztián

18 évesen Európa-bajnok lett egy magyar fiú motorsportban

SPORT MOTORSPORT MOTORVERSENY

Számadó Máté gyakorlatilag letartolta a 2023-as motorsportszezont.

A mindössze 18 éves Számadó Máté kitartó munkájának és tehetségének köszönhetően folyamatosan lépdel előre a motorsportok ranglétráján. Idén több sorozatban is megmérette magát, ezek közül háromban bajnok is lett.

Forrás Career Brand Management

„Ez a szezon nekem felemás volt” – kezdte önkritikusan az értékelést, annak ellenére, hogy a 18 éves motoros októberben az Alpok-Adria és az Európa-kupa idei kiírásának bajnoka lett. Az első futamok még nehezen alakultak a fiatal pilótának, de minden nehézség ellenére is pozitívan értékelte kitartását.

Az idén nyújtott teljesítményemmel nem vagyok teljesen megelégedve, de tudom, hogy nagyon erős mezőny volt, és ahhoz képest szerintem helytálltam. Ennek ellenére többet vártam magamtól. Az Alpok-Adrián nyújtott teljesítményemmel elégedett vagyok, nyilván van pár dolog, amit máshogy csinálnék, de azért ez így jó volt

– emelte ki Máté közvetlenül azután, hogy szombati második helyével a sorozat bajnokává vált.

Az utolsó versenyhétvégét a horvátországi Grobnik versenypályáján rendezték, amit a magyar versenyző magabiztos előnyből várhatott. A két futamos záróesemény első felvonásában a rajtot követően a második helyre került Máté, ezt a pozíciót pedig nagy csatában kellett megőriznie. 

Forrás Career Brand Management

Azonban a következő időszakban sincs megállás a magyar motorosnak, a következő hetekben igyekszik majd magát minél jobban felkészíteni a következő szezonra. Mind mentálisan, mind fizikálisan szeretne fejlődni és kiegyensúlyozott maradni.

Kiemelt tartalom
Csodák és csalódások: a 7 legfontosabb magyar sportpillanat 2023-ban Csodák és csalódások: a 7 legfontosabb magyar sportpillanat 2023-ban 2023.12.28 17:30

Ami pedig a hosszútávú ambíciókat illeti, az egyik célja, hogy eljuthasson a Superbike-világbajnokság égisze alá tartozó Supersport sorozat mezőnyébe. Ez hatalmas kiugrási lehetőség lenne, ahol ha valaki igazán jól szerepel, akkor megfelelő szponzori támogatással akár a Superbike-világbajnokságon való részvétel is megvalósítható.