2023.10.24 10:15
Olvasási idő 1:30
Masszi-Rigó Csilla

Kikerült a castingvideó, amiben Britney Spearst hallgatják meg a Szerelmünk lapjai főszerepére

FILMEK + SOROZATOK BRITNEY SPEARS FILMEK RYAN GOSLING

A Szerelmünk lapjai a kétezres évek egyik legnépszerűbb romantikus filmje lett Rachel McAdamsszel és Ryan Goslinggal, a női főszerepet azonban másnak szánták.

Kedden mutatják be hivatalosan is a Britney Spears életéről szóló könyvet, a The Woman in Me-t, amelyben az énekesnő eddig aligha ismert történeteket oszt meg életéből. Spears nemcsak arról beszél, milyen volt 13 éven keresztül apja gyámságának fogságában élni, korábbi kapcsolatiról és munkásságáról is mesél, így többek között arról az időszakról is, amikor a zene mellett a színművészetben szerette volna megcsillogtatni tehetségét. 

Mint ahogy az a könyvből is kiderül, a kétezres évek elejének egyik legmeghatározóbb filmes kasszasikerének, a Szerelmünk lapjainak főszerepére is esélyes volt Britney, aki féltucatnyi híres színésznőt utasított maga mögé a meghallgatások során. Az énekesnőről a napokban került ki egy 2003-2004-ben készült castingvideó, amelyben Spears a film egyik kulcsjelenetét adja elő: 

@dailymail EXCLUSIVE: The FULL unseen audition of Britney Spears auditioning for The Notebook! #fyp#britneyspears#thenotebook#rachelmcadams#ryangosling#sadmovies#britney#acting♬ original sound - Daily Mail

A Szerelmünk lapjai látszólag egészen más lett volna az énekesnő részvételével, a film casting directora szerint pedig Spears sok akkori fiatal színésznőt maga mögé utasított alakításával. 

Kiemelt tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Te felismered a magyar filmeket emojik alapján? REFRESHER-KVÍZ: Te felismered a magyar filmeket emojik alapján? tegnap 09:29 -kor

„Britney több akkori top színésznőt is megelőzött. Scarlett Johansson, Claire Danes, Kate Bosworth, Amy Adams, Jamie King és Mandy Moore is volt meghallgatáson  a szerepre. Britney mindannyiukat legyőzte. Mindenki, aki abban az évben volt valaki, ezt a szerepet akarta” – nyilatkozta Matthew Berry casting director a Daily Mailnek.

Barry szerint az énekesnő „nem egyszerűen jó, hanem fenomenális volt” a szerepben, amelyet aztán végül az akkor újoncnak számító Rachel McAdams kapott meg. A memoár szerint Spears végül hálás volt a döntésért, mert nem volt elragadtatva a jelmezektől, amiket viselnie kellett volna.

„A Szerelmünk lapjai szereposztása rajtam és Rachel McAdams között dőlt el, és bár jó lett volna újra összejönni Ryan Goslinggal a The Mickey Mouse Clubban eltöltött idők után, örülök, hogy nem vállaltam”

– emlékszik vissza Spears. 

„Ha elvállaltam volna ahelyett, hogy az In the Zone című albumomon dolgozom, éjjel-nappal úgy viselkedtem volna, mint egy 1940-es évekbeli örökösnő" – utal visszaemlékezésében arra, hogy sokáig küzdött a method acting művészetével, a Crossroads forgatása kapcsán azonban nem maradtak kizárólag emlékei a színjátszásról, állítása szerint ugyanis magánéletében is benne maradt a szerepben, nem tudta elengedni a kamerák előtt játszott karakterét. 

„Remélem, soha többé nem kerülök közel ehhez a foglalkozási ártalomhoz. Így élni, félig önmagadnak lenni, félig pedig egy kitalált szereplőnek, elég zűrös dolog. Egy idő után már nem tudod, mi a valóság.”