2023.10.20 16:40
Olvasási idő 0:33
Krajnyák Petra

Apokaliptikus rózsaszínben pompázott Kent felett az ég, de a különös látványt nem a világvége, hanem valami egészen más okozta

TÖRTÉNETEK EGYESÜLT KIRÁLYSÁG TERMÉSZET TERMÉSZETFOTÓ TÖRTÉNETEK

A helyiek a világvége eljövetelétől tartottak, miután csütörtök reggel rejtélyes módon rózsaszínbe borult az égbolt.

Nagyot néztek Kent lakosai, miután sci-fibe illő látványra ébredtek csütörtök reggel. A vibráló rózsaszín ég láttán a zavart helyiek találgatni kezdtek, hogy mi állhat a jelenség hátterében.

A napkelte előtt készült képek bejárták az internetet, az egyik feltöltő viccesen megjegyezte, hogy azt hitte eljött a világvége, és már az apokalipszis lovasait keresve kémlelte az eget. Egy másik felhasználó szerint azonban az 1984-es Szellemirtókból ismert démon, Zuul tette tiszteletét a városban.


A természetfelettinek tűnő jelenség okát mostanra sikerült azonosítani. A látványért a Thanet Earth mezőgazdasági üzem által kibocsájtott mesterséges fény felelős.

A Thanet-szigeten található üvegházkomplexum 90 hektárnyi területet foglal el, melyen évente 400 millió paradicsomot, 30 millió uborkát és 24 millió paprikát termesztenek.

Az Egyesült Királyság legnagyobb üvegházának szóvivője kifejtette, hogy bizonyos időjárási körülmények között elkerülhetetlenül visszaverődik némi fény, különösen alacsony, sűrű felhőzet esetén.

Kentnek tehát nem kellett tartania az apokalipszis lovasaitól.