2023.10.27 18:13
Olvasási idő 1:36
Szöllősi Anna

5 hely, ahová fillérekből elutazhatsz venni egy nagy levegőt, ha már unod Magyarországot

5 hely, ahová fillérekből elutazhatsz venni egy nagy levegőt, ha már unod Magyarországot
Forrás GettyImages / Alexander Spatari
UTAZÁS ÖSSZEÁLLÍTÁS REPÜLŐJEGY UTAZÁS

Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak, ami a szezon végét – és az olcsóbb repjegyeket is – jelenti. Összegyűjtöttük, hova tudsz elutazni egy nagybevásárlás árából, ha pár napra a hátad mögött hagynád a világ nyomasztó híreit és a rideg magyar valóságot.

Koppenhága 

Forrás Unsplash / Katarzyna Dutkowska

Koppenhágában már novemberben elcsípheted a legendásan szép karácsonyi vásárt, aminek a világ egyik legrégebbi vidámparkja, a Tivoli Gardens ad helyet. És hát ki más tudná jobban csinálni az őszi kuckózós életérzést, mint a hygge szellemi atyjai, maguk a dánok?! Menj el, és nézd meg testközelből, hogyan kell fullba nyomni a skandináv módit!

Forrás skyscanner.hu
A repjegy oda-vissza a fenti időpontban: 16 828 forint

Párizs

Forrás Unsplash / Daniel J. Schwarz

Egy perc: a Nyár meg sem hőkölt belé
S Párisból az Ősz kacagva szaladt.
Itt járt s hogy itt járt, én tudom csupán
Nyögő lombok alatt

Párisban járt az Ősz című, fájdalmasan szép Ady-vers talán a legjobb hangulatfestő marketingszöveg lehetne egy őszi kiruccanáshoz. A francia főváros minden évszakban nagy kaland, de a patisserie-kben ülni egy színes macaront nyammogva, a fákról hulló faleveleket bámulva top felejthetetlen élmény, amit most te is viszonylag olcsón élhetsz át. 

Forrás Skyscanner
A repjegy oda-vissza a fenti időpontban: 15 362 forint

Milánó

Forrás Unsplash / Caleb Stokes

Mivel az olasz városban nincsen tengerpart, ősszel még a FOMO érzésétől is megkímélheted magad, hogy nem Barira vagy Szicíliába mentél strandolni meg henyélni. Talán az ősz az egyik legjobb városnézős időszak a nyáron amúgy dögmeleg országban, amire egy hosszú hétvége bőven elég lehet. Milánó nem a legizgalmasabb város a világon, de tökéletesen hozza az autentikus észak-olasz hangulatot – már amennyiben nem vagy hatalmas divatfan, mert akkor ez a város maga a Kánaán!

Forrás Skyscanner
A repjegy oda-vissza a fenti időpontban: 11 409 forint

Valletta

Forrás Unsplash / Ferenc Horvath

Máltán aligha lesz 20 foknál hűvösebb novemberben, ezért ha itthon unod már az undi, esős időt, kiruccanhatsz magadba szívni egy kis napfényt és D-vitamint. Mivel egy nagyon kicsi szigetről van szó, egy hét alatt szinte az egész országot be lehet járni, és a legtávolabbi pontba is eljuthatunk néhány óra alatt. Máltán csodálatos tengeri kaják, jellegzetes építészet és szuperkedves, vendégszerető helyiek várnak.

Forrás Skyscanner
A repjegy oda-vissza a fenti időpontban: 18 887 forint

London 

Forrás Unsplash / Grant Ritchie

Közel tízezer forintért még az Európai Uniót is elhagyhatod! (köszi, Brexit! 🙃) Londonban ősszel a kirándulás egy hosszúra nyújtott teadélután, ha pedig a forró ital már nem adna elég melegséget, csekkold valamelyik király múzeumot (személyes kedvencünk a Tate Modern), vagy térj be egy autentikus angol pubba, és igyál egy jó Guinnesst!

Forrás Skyscanner
A repjegy oda-vissza a fenti időpontban: 11 306 forint 

Összeállításunkat a skyscanner.hu gyűjtőoldal adatai alapján készítettük. Az árak a cikk készítésekor voltak aktuálisak, és időközben változhattak.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!