2023.10.18 11:12
Olvasási idő 0:35
Szécsi Krisztián

Tinédzserkori traumájáról vallott Cinthya Dictator: fényes nappal, a nyílt utcán verték ájulásig Budapesten

ARCOK BÁNTALMAZÁS BUDAPEST CYNTHIA DICTATOR

A fotós megrázó történetet osztott meg tinédzserkoráról egy beszélgetős műsorban.

Cinthya Dictator Kadarkai Endre YouTube-csatornájának vendége volt, ahol a szorongás és szorongásos traumák kérdéskörét járták körbe.

A 33 éves fotóművész a műsorban sokat mesélt arról, hogy már fiatalon viszonylag nagyobb ismeretségre tett szert – ezt elsődlegesen feltűnő, extravagáns öltözködési stílusával magyarázta. A hirtelen jött internetes népszerűség azonban gyorsan traumatikus élménnyé alakult, amikor tinédzserkorában egyszer támadás érte a nyílt utcán:

Tizenhat évesen engem megvertek Újpesten. Az utcán, szombat délután egy órakor. (...) Csak azért bántalmaztak, mert feltűnően néztem ki. Egy és három óra között az Újpest-központi aluljáróban beszóltak, utánam jöttek és a villamosmegállóban ájulásig vertek

– mesélte az esetről Cinthya Kadarkai Endrének, aki azt is elárulta, hogy senki nem segített neki, pedig megannyi járókelő volt a közelben. A bántalmazás után sokkal rejtőzködőbb életet kezdett élni, szüleitől pedig azt a tanácsot kapta, hogy öltözködjön sokkal szolidabban. Azóta nem érte hasonló atrocitás.

Az adás továbbá kitér a mentális egészség fontosságára, a közösségimédia-platformok szerepére az önértékelésünkben.