2023.10.18 9:08
Olvasási idő 1:00
Szécsi Krisztián

Senki sem tudott róla, pedig a szemünk előtt történt: Britney Spearsnek a 2000-es évek elején abortusza volt

ARCOK ABORTUSZ BRITNEY SPEARS CELEB JUSTIN TIMBERLAKE

Az október végén megjelenő, "A bennem lévő nő" című önéletrajzi könyvében többek között erről is részletesen mesél a pophercegnő.

Bár hivatalosan Britney Spears A bennem lévő nő című memoárja október 24-től lesz elérhető a könyvesboltok polcain világszerte, életének bizonyos, eddig eltitkolt részletei a vártnál hamarabb napvilágot láttak. Ahogy arról elsőként a People magazin beszámolt, a pophercegnő a 2000-es évek elején egykori barátjától, az ’N Sync fiúbanda énekesétől, Justin Timberlake-től babát várt, de a férfi ráhatása miatt végül elvetette.

Britney Spears és Justin Timberlake nem bízták a véletlenre: a 2001-es Music Awardson tetőtől talpig farmerbe öltöztek. Forrás GettyImages / Jeffrey Mayer

Engem is meglepett a hír, de nem éltem meg tragédiaként. Annyira szerettem Justint. Mindig is számítottam rá, hogy egyszer majd közös családunk lesz. Ez végülis sokkal korábban is megtörténhetett volna, mint amire számítottam. De Justin határozottan nem örült a terhességemnek. Azt mondta, hogy túl fiatalok vagyunk, és még nem álltunk készen arra, hogy gyerek legyen az életünkben

– írja Spears a könyvében.

Spears és Timberlake 1999-ben jelentették be, hogy hivatalosan is egy párt alkotnak – ekkor Britney csupán 17, Justin pedig 18 éves volt –, és három teljes évet töltöttek együtt, egészen 2002-es szakításukig.

Az énekesnő az abortusz utáni érzelmeiről is nyíltan beszél írásában:

Ha csupán rajtam múlott volna, soha nem tettem volna meg. De Justin annyira biztos volt benne, hogy nem akar apa lenni. A mai napig ez az egyik leggyötrelmesebb dolog, amit valaha is át kellett élnem életemben

– emlékszik vissza Britney életének ezen szakaszára. Végül nem is kellett olyan sokat várnia arra, hogy anyává válhasson. Egykori férje, Kevin Federline két kisfiúval is megajándékozta, először 2005-ben Sean Prestonnal, majd rá egy évre, 2006-ban  Jayden Jamesszel.

Forrás Britney Sears, Gallery Books

Magyarországon A bennem lévő nő az Alexandra kiadó gondozásában jelenik meg, a kötet a honlapjukon már elő is rendelhető.