2023.10.12 16:01
Olvasási idő 0:50
Masszi-Rigó Csilla

Milliókat sikkasztott össze egy kasszásként dolgozó diákmunkás a hatvani Tescóban

KÖZÉLET BŰNÜGY

A 21 éves fiatal alig egy év alatt öt és fél millió forintot tett félre, igaz, ez az összeg kicsit sem becsületes munkából származott.

Több mint öt és fél millió forintnyi összeg sikkasztásával vádolnak egy fiatal férfit, aki kasszásként dolgozott a hatvani Tesco áruházban, derül ki a 24.hu híréből.

A vád szerint a 21 éves férfi 2020 januárjától dolgozott a helyi áruházban, 2020 májusa és 2021 márciusa között pedig leleményes módon gyűjtötte össze a milliós összeget: indokolatlan nyugtamegszakítást alkalmazva a vásárlók által a termékek ellenértékeként kifizetett összegből különböző mennyiségű papírpénzt vett ki a kasszából, azokat egy blokkba tekerve a ruházatába dugta, és minden esetben így zárta le a kasszát. A férfit csaknem egy év után sikerült tetten érni, amikor is ruházatában 250 ezer forintnyi készpénzt találtak meg eldugva. 

A Hatvani Járási Ügyészség a férfit jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja, egy most benyújtott vádiratban viszont mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Ennek függvényében a vádhatóság kettőtől öt évig terjedő próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 150 ezer forint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra is, hogy a próbaidő tartamára a bíróság rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, és kötelezze a férfit az okozott kár megtérítésére. 

Kiemelt tartalom
Denise Huskins hihetetlen története: Az igazi Gone Girlnek hitt nő, akiről mindenki azt gondolta, megszervezte saját elrablását Denise Huskins hihetetlen története: Az igazi Gone Girlnek hitt nő, akiről mindenki azt gondolta, megszervezte saját elrablását 2024.4.21 9:32

Konkoly Thege László, a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője szerint a férfi ugyan beismerte tettét, azt azonban nem árulta el, mire is költötte a pénzt.