2023.10.12 12:15
Olvasási idő 1:25
Masszi-Rigó Csilla

Amber Heard szerint Jason Momoa részegen, Johnny Deppnek öltözve provokálta az Aquaman 2 forgatásán

ARCOK AMBER HEARD JASON MOMOA JOHNNY DEPP

A színésznő azt állítja: az Aquamant alakító Jason Momoa késve és ittasan jelent meg a forgatásokon, majd Johnny Deppnek öltözve bosszantotta őt.

Nem csitulnak az indulatok Amber Heard körül: a 37 éves színésznő legutóbb Jason Momoát vádolta meg azzal, hogy a férfi illetlenül viselkedett vele az év végén mozikba kerülő, új Aquaman-film forgatásán.

A múlt hónapban nyilvánosságra hozott és a Variety által megszerzett bírósági dokumentumok szerint Heard részegesnek és állandó későnek nevezte Momoát a dr. Dawn Hughes klinikai és törvényszéki pszichológus által készített feljegyzésekben, akit Heard jogi csapata hívott be tanúskodni.

Jason Momoa és Amber Heard az Aquaman című filmben. Forrás DC Studios

A dokumentumok szerint Momoa nemcsak ittas volt a forgatásokon, de többször is Johnny Deppnek öltözve ment dolgozni, hogy ezzel is zavarja női munkatársát. A filmet jegyző DC Studios azonban Momoa mellé állt, és a People magazinnak elküldött nyilatkozatában úgy fogalmazott: „Jason Momoa az Aquaman és az Elveszett királyság forgatásán minden alkalommal profi módon viselkedett. Izgatottan várjuk, hogy a közönség idén decemberben láthassa a filmet.”

A 2022-es év legnagyobb port kavart, nem mellesleg teljes nyilvánosság előtt zajló bírósági ügyében Johnny Depp perelte be volt feleségét rágalmazásért egy 2018-as véleménycikk miatt, amelyet a nő írt, és amely az őt ért visszaélésekkel kapcsolatos állításokat tartalmazott. Depp három keresetet, Heard viszont három ellenkeresetből csak egyet nyert meg, így a nőnek végül egymillió dolláros kártérítést kellett fizetnie. 

A nyilvános jogi hercehurcát követően Heard többször is arról nyilatkozott, hogy volt férjével való botránya kihatott magánéletére és karrierjére is. Heard alakítja Mera hercegnőt az év végén debütáló Aquaman és az Elveszett királyság című filmben, a színész állítása szerint viszont az írók és a rendező James Wan több jelenetet is kivágott a forgatókönyvből Heard ügyét követően. „Kaptam egy forgatókönyvet, majd a forgatókönyv új verzióit, amelyekből jeleneteket vettek ki” – nyilatkozta Heard. „Gyakorlatilag egy csomó mindent kivettek a szerepemből.”

Kiemelt tartalom
Johnny Depp szörnyű kitalációknak nevezte a róla keringő történeteket, de a francia feministákat ez nem hatotta meg Johnny Depp szörnyű kitalációknak nevezte a róla keringő történeteket, de a francia feministákat ez nem hatotta meg 2023.5.18 8:39

Walter Hamada, a DC Films akkori elnöke a bíróságon azt vallotta, hogy a producerek között többször is voltak értekezések arról, hogy Heard és Momoa között nincs meg a kémia. Egyes információk szerint Heardöt a stúdió már az első rész után sem szerette volna visszahívni Mera szerepére, egykori kedvese, Elon Musk azonban azzal fenyegette meg a Warnert, hogy tönkreteszi a filmstúdiót, ha kiírják a nőt a folytatásból. A színésznő végül megtarthatta szerepét, de a tesztvetítések során annyira rossz kritikát kapott, hogy a filmkészítők Heard jeleneteinek kárára többször is újravágták a filmet.