2023.10.11 17:18
Olvasási idő 0:44
Szécsi Krisztián

Így néznének ki a világ leghatalmasabb építményei Budapesten

FILMEK + SOROZATOK BUDAPEST NATIONAL GEOGRAPHIC

Csütörtökön indul a National Geographic legújabb, "Megépíteni a lehetetlent" című dokusorozata, amelyben közelebbről is megismerhetjük ezeket a lenyűgöző épületeket.

Hogy nézne ki a világ legnagyobb légi járműve vagy gömb alakú épülete Budapesten? A National Geographic futurisztikus grafikákon mutatja most meg, milyen lenne, ha a Föld különféle pontjain lévő rekordépítmények egyszer csak a mi fővárosunkban jelennének meg.

Gondolkoztál már azon, milyen is lenne a Las Vegasban található Sphere – mondjuk – a Fővám téren? Az épület homlokzatát egy 54 ezer négyzetméteres képernyő borítja és olyan fényes, hogy még az űrből is látható. Gyakorlatilag a teljes Corvinust bekebelezné. A dél-afrikai Msikaba folyó felett jelenleg is épülő, 600 méter hosszú híd se lenne kevésbé látványos. 200 méteres magasságával teljességében Budapest belvárosa fölé emelkedne. Na és a Pathfinder 1 léghajó négy kék bálna hosszának felelne meg, de a Lánchíd két diadalíve között még pont elférne.

natgeonatgeonatgeo
Galéria megtekintése
(3)

Mind lenyűgöző látványt nyújtanak a grafikákon, de hamarosan azt is megnézhetjük, hogyan készülnek ezek a mérnöki csodának számító épületek – természetesen valós helyükön, Las Vegasban, Kaliforniában és Afrikában. A NatGeo új, Megépíteni a lehetetlent című sorozatával mi is betekintést nyerhetünk majd a szinte lehetetlen léptékű építkezések kulisszái mögé.

A Megépíteni a lehetetlent című sorozatot október 12-től minden csütörtök este 21 órakor nézhetjük, kizárólag a National Geographic csatorna műsorán.