2023.10.12 11:21
Olvasási idő 0:45

Fiatal vagy és szeretsz írni? A Marie Claire különleges novellapályázatra invitál minden Z generációst

KULTÚRA MARIE CLAIRE NOVELLAPÁLYÁZAT Z GENERÁCIÓ

Október végéig pályázhattok az írásaitokkal, amik akár a nyomtatott Marie Claire-ben is megjelenhetnek.

A Marie Claire valóban teljességében becélozta a fiatalokat: Azahriahval az októberi szám borítóján – aki egyébként így a magyarországi Marie Claire első férfi címlapsztárja lett –, a lap egy igazán remek kezdeményezéssel nyit a Z generációsok felé, hiszen A jövő hangjai címen novellapályázatot hirdet az 1997-2010 között születetteknek. Két témában is várják a pályamunkákat: Mentális létemAz AI és a jövőnk (Az MI és én).

Forrás Marie Claire

Fontos küldetésünknek tartjuk, hogy hangot adjunk a Z generációnak, hiszen ők azok, akiket a leginkább félreértenek – nemcsak mikro-, hanem makrókörnyezetükben is. A novella mint műfaj remek lehetőség azok számára, akiknek korábban nem volt esélyük megszólalni

– hangsúlyozta Pácsonyi Daniella zsűritag, a Central Médiacsoport női digitálisportfólió-igazgatója és az nlc.hu főszerkesztője.

A szakmai zsűriben rajta kívül Trunk Tamás újgenerációs márkatanácsadó és a Refresher Magyarország szerkesztő-újságírója, Szécsi Krisztián kapott helyett.

Forrás Marie Claire

Az előzsűrizés során kiválasztott novellákat november 10-én a marieclaire.hu-n teszik közzé, ahol az olvasók szavazatai alapján kiválasztanak egy közönségnyertes írást. Ezen kívül a zsűri szintén kiválaszt egy novellát, amely a szakmai díjat kapja. Mindkét nyertes, a szakmai díj és a közönségdíj nyertesének pályaműve is megjelenik teljes terjedelmében nyomtatásban a Marie Claire 2023/8. lapszámában.

A pályázattal kapcsolatos részletek elérhetők a Marie Claire honlapján.