2023.10.10 8:43
Olvasási idő 0:27
Szöllősi Anna

Magyar siker: 26 éves fiatal nyerte a kissingeni Zongoraolimpiát

ZENE KOMOLYZENE ZONGORA

A németországi Bad Kissingenben rendezett Zongoraolimpián öt ország zongoristája bizonyíthatott, és végül a 26 éves Berecz Mihály állhatott a dobogó tetejére.

Berecz Mihály – aki egyébként a Liszt Ferenc Zeneakadémia kamaratanszékének tanára – kiválóan ötvözi a zeneiséget, a stílus iránti fogékonyságot és az előadói képességeket, a kissingeni zsűrit az indoklás szerint pedig technikai készségeivel, szellemességével, időkezelésével és tudatosan felépített interpretációjával győzte meg.

Forrás Facebook / Nemzeti Filharmonikusok / Nagy Attila

A Fidelio híre szerint a zsűri tagjai Thomas Ahnert zenekritikus, dramaturg, a verseny társalapítója, Manuel Brug zenekritikus, Ulrich Hauschild kulturális menedzser, Sonia Simmenauer, a Simmenauer Ügynökség igazgatója és Alexander Steinbeis voltak. A versenyzők maguk választotta műsorral indulhattak.

A megmérettetés második díját a francia Mirabelle Kajenjeri érdemelte ki, a harmadik helyezett pedig a japán Miyu Shindo lett. A közönségdíjat Miyu Shindo kapta. A versenygyőztesek 2024-ben felléphetnek a Kissinger Sommer fesztiválon, és jutalmul további karriertámogatásban is részesülnek.