2023.10.9 11:18
Olvasási idő 0:41
Maier Péter

Történelmet írtak a Miss Portugal szépségversenyen: először nyert transznemű induló

TÁRSADALOM LMBTQ SZÉPSÉGVERSENY TRANSZNEMŰ

Megy tovább a Miss Universe-re, ahol nem ő lesz az egyetlen transznemű versenyző.

A Miss Portugal szépségverseny történetében először nyert transznemű nő, ugyanis Marina Machete 28 éves légiutas-kísérőt választották az ország legszebb nőjének.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Ms Portugal ® (@missportugaloficial) által megosztott bejegyzés

Machete biológiailag férfiként született, és sok éven át – még átalakulása után sem – volt lehetősége klasszikus szépségversenyeken indulni. Instagram-oldalán azt írta: büszke arra, hogy ő az első transz nő, aki versenybe szállhatott azért, hogy Portugáliát képviselje a Miss Universe nemzetközi szépségversenyen Salvadorban.

Sok éven át nem voltam jogosult a versenyzésre, nagy megtiszteltetés számomra, hogy immár egyike lehetek a női jelöltek e nagyszerű csoportjának

– mondta Machete, aki ezt követően meg is nyerte a portugál szépségversenyt.

Győzelmének köszönhetően Marina Machete is ott lesz a novemberi Miss Universe szépségversenyen, amelyen a többi jelölt mellett egy másik transznemű indulóval, a Hollandia legszebb nője címet elnyerő Rikky Kolléval fog versenyezni a pozícióért.

Kiemelt tartalom
B*zizni vagy nem b*zizni? – Útmutató, mit és mit nem illik mondani, hogy ne légy egy tapló paraszt B*zizni vagy nem b*zizni? – Útmutató, mit és mit nem illik mondani, hogy ne légy egy tapló paraszt 2024.2.4 10:38

A Miss Universe idei, november 18-ra időzített nemzetközi megmérettetésén Magyorország is újra részt vesz majd (2021-ben indultunk utoljára): hazánkat egy Erdélyből származó modell, a Hideg korona címmel könyvet is jegyző Blága Tünde fogja képviselni.