2023.10.6 14:49
Olvasási idő 0:39
Krajnyák Petra

Meghalt Keith Jefferson, a Tarantino-filmek visszatérő színésze

FILMEK + SOROZATOK ALJAS NYOLCAS DJANGO ELSZABADUL FILMEK HOLLYWOOD JAMIE FOXX KEITH JEFFERSON QUENTIN TARANTINO

Augusztusban jelentette be, hogy rákos megbetegedéssel küzd. Korábban olyan színészek oldalán láthattuk, mint Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio vagy Samuel L. Jackson.

53 éves korában meghalt Keith Jefferson amerikai színész, akit Quentin Tarantino több filmjében is láthattunk – közölte sajtósa a Hollywood Reporterrel. Jefferson augusztusban osztotta meg a nyilvánossággal, hogy rákkal diagnosztizálták.

A színész szoros barátságot ápolt Jamie Foxxszal, akivel 2012-ben együtt szerepeltek a Djangoelszabadul című filmben, majd szerepet kapott a 2015-ös Aljas nyolcasban, illetve Tarantino legutóbbi filmjében, a 2019-es Volt egyszer egy Hollywoodban is.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Jamie Foxx (@iamjamiefoxx) által megosztott bejegyzés

Foxx és Jefferson a San Diegó-i főiskolán ismerkedtek meg egymással, majd a 1990-es években kezdtek el együtt dolgozni: Jefferson szerepelt például a The Jamie Foxx Show két epizódjában, legutóbb pedig a jövő héttől a Prime Videón látható, The Burial című drámában játszottak együtt.

Jamie Foxx az Instagram-oldalán az alábbi szavakkal búcsúzott tőle:

Egész életedben tiszta volt a szíved, a szereteted pedig mérhetetlen. Csodálatos ember voltál. Mindannyiunknak nagyon fogsz hiányozni.

Jefferson nemcsak a filmvásznon mutatta meg tehetségét, hanem a színpadon is: olyan darabokban kapott szerepet, mint a Huckleberry Finn kalandjai alapján készült Big River, az Othello, a Superior Donuts vagy a Piano Lesson.