2023.10.6 12:27
Olvasási idő 1:09
Krajnyák Petra

Lady Gaga pert nyert a nő ellen, aki az énekesnő buldogjain keresztül próbált meggazdagodni

ARCOK ÁLLAT BŰNÜGY KUTYA LADY GAGA

Az énekesnő pert nyert a kutyái elrablásában bűnrészes Jennifer McBride ellen, aki a busás jutalom reményében adta át a rendőrségnek az állatokat.

Egy Los Angeles-i bíróság hétfői döntése nyomán Lady Gaga pert nyert a kutyáit hazajuttató, ugyanakkor azok két évvel ezelőtti elrablásában bűnrészes nő ellen, az énekesnőnek így nem kell kifizetnie a korábban felajánlott, 500 ezer dolláros (több mint 183 millió forintos) jutalmat.

A bíró döntése szerint a 2021-es incidensben érintett Jennifer McBride nem jogosult az összegre, ugyanis tisztában volt azzal, hogy a francia buldogokat elrabolták, vagyis ő is sáros az ügyben, derül ki a CNN cikkéből.

A Los Angeles megyei kerületi ügyészség korábbi közlése szerint 2021. február 24-én Lady Gaga kutyasétáltatója az énekesnő három francia buldogját sétáltatta Hollywoodban, amikor a három gyanúsított megszólította, majd dulakodni kezdtek vele, egyikük pedig meglőtte az áldozatot. A vád szerint a rablók a díjnyertes kutyák közül kettőt ragadtak el, majd elmenekültek. Az áldozatot súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a kutyákat később McBride sértetlenül adta át a rendőrségnek.

Csakhogy Jennifer McBride és a vele kapcsolatban álló Harold White ellen – aki az egyik kutyarabló közvetlen családtagja is egyben – bűnrészesség miatt vádat emeltek, a nőt ezen felül lopott tulajdon elfogadásával is megvádolták.

Miután a kutyák elrablásának ügyében hivatalosan is benyújtották a keresetet, McBride 2022-ben szintén pert indított Lady Gaga ellen, szerinte az énekes-színésznő ugyanis szerződést szegett, amikor nem fizette ki a korábban felajánlott nyomravezetői díjat. A nő hamis ígéreten és megtévesztésen alapuló csalást emlegetett.

Bár a felperes azt állítja, hogy motivációja a buldogok megóvása (és egyben az 500 ezer dollár megszerzése) volt, az állítólagos motiváció nem teszi semmissé a vádban való bűnösségét, mivel elismerte, hogy a buldogokat annak tudatában vette át, hogy azok lopott tulajdonban vannak

– áll az ítéletben.

Jennifer McBride jelenleg kétéves próbaidejét tölti, miután a Los Angeles-i kerületi ügyészségen bűnösnek vallotta magát, több mint 950 dollár értékű lopott vagyontárgy átvételében. McBride és Gaga jogi képviselői egyelőre nem kommentálták az ítéletet.