2023.10.5 10:23
Olvasási idő 1:56

Ha még nem tudtad, ideje felkészülni: a 5 Seconds of Summer októberben újra meghódítja Budapestet

ZENE KONCERT ZENE

Október 10-én korunk egyik legismertebb ausztrál popcsapata, a 5 Seconds of Summer ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

Idén sem hagyta meglepetések sorozata nélkül rajongóit a 5 Seconds of Summer ausztrál popcsapat. Az együttes idén áprilisban jelentette meg új albumát, ezzel egy időben pedig világkörüli turnéjukat is bejelentették.

A többszörös platinalemezes csapat természetesen nem hagyja koncert nélkül a magyar rajongóit sem, így a Live Nation szervezésében október 10-én, az Arénában énekelhetjük velük együtt a 5 Seconds of Summer slágereit.

Október 10-én lép fel Budapesten a 5 Seconds of Summer Forrás Andy Deluca


A többszörös platinalemezes 5 Seconds of Summer április 14-én jelentette meg az élő felvételeket tartalmazó, The Feeling of Falling Upwards – Live from The Royal Albert Hall című lemezét, amely egyszerre jelent fontos mérföldkövet a zenekar életében és kikacsintást a kezdetekre.

A világhírű londoni Royal Albert Hallban fellépni sok zenész álma. Amikor 10 évvel ezelőtt a csapat az Egyesült Királyságba költözött, hogy megírják legelső lemezük dalait, még csak a neves koncertterem előtt utcazenéltek, tavaly azonban valóra vált régi álmuk és egy különleges koncertet adtak ott. A The Feeling of Falling Upwards című előadáson a 11 éves repertoár dalainak újragondolt verziói csendültek fel, köztük vadonatúj szerzeményekkel a kritikusok által is sokat dicsért 5SOS5 című ötödik lemezükről, mindez egy 12 tagú vonószenekar és egy gospelkórus kíséretében.

A 'The Feeling of Falling Upwards' egyszerűen azt az érzést hivatott bemutatni nektek, amit együtt éltünk át, azt az érzést, amikor úgy döntöttünk, hogy egy olyan ingatag dologba vetjük bele magunkat, mint a zene. És ezen az élményen osztozunk közösen évről évre, évszakról évszakra életünk során

– mondta el Ashton Irwin, énekes és dobos a Royal Albert Hall színpadán.

Ez a fontos momentum is jól mutatja, hogy a Luke Hemmings, Michael Clifford, Calum Hood és Ashton Irwin alkotta 5 Seconds of Summer csillaga 2011-es megalakulása óta egyre fényesebben ragyog. A csapat a kezdetekkor még a YouTube-ra töltötte fel feldolgozásvideóit, amelyre egyből rákattant az online közönség, élőben pedig hamarosan már a OneDirection vendégzenekaraként mutathatták meg magukat a világnak. Első, cím nélküli albumuk 11 ország eladási listáját hódította meg. A zenekar azóta összesen öt albumot jelentett meg és számos sláger köthető a nevükhöz.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

5 Seconds of Summer (@5sos) által megosztott bejegyzés

A Rolling Stone a “világ legnagyobb új rockzenekarának” nevezte őket, és ők az egyetlen olyan formáció a történelemben, amelynek első három nagylemeze a Billboard 200-as listájának első helyére került. A 5 Seconds of Summer világszerte több mint 13 millió albumot adott el, koncertjeikre 3 milliónál is több koncertjegyet sikerült már értékesíteni, miközben zenéjükkel többször is bejárták a világot. Az ausztrál négyes pedig két év várakozás után tavaly végre a hazai rajongókhoz is eljutott a Budapest Parkban.


Az azóta megjelent 5SOS5 című, új lemezükkel a formáció zeneileg is egy következő szintre emelkedett, megmutatva sokoldalú művészi képességüket és a 10 éves karrierjük során bekövetkezett fejlődésüket. Mindezt pedig készek egy világkörüli turnén is bizonyítani, így a magyar rajongóknak ideje bevésni a naptárba: 5 Seconds of Summer koncert október 10-én az Arénában, ahol a többszörös platinalemezes csapat előtt a több milliós Spotify-lejátszással bíró Charlotte Sands és a londoni dance duó, az AR/CO lép fel.