2023.10.5 8:55
Olvasási idő 0:44
Masszi-Rigó Csilla

Elhagyja Magyarországot az egyik legnagyobb nemzetközi lemezkiadó

ZENE MAGYAR ZENE ZENE

Az UMG megszünteti a hazai előadók anyagainak terjesztését és kiadását, a jövőben pedig csak a nemzetközi zenészek népszerűsítésével foglalkozik majd Magyarországon. Ezzel az utolsó nagy globális lemezkiadó is elhagyja a magyar piacot.

Az év végével kivonul Magyarországról a Universal Music Group, ezzel végleg felhagy a cég a magyar előadók zenéinek kiadásával és terjesztésével – derül ki a Telex híréből. Az UMG a jövőben csak a nemzetközi előadók zenéinek megjelenésével fog majd foglalkozni a hazai piacon. 

Forrás Julio Aguilar/Getty Images for Premier League

Korábban az UMG felelt több magyar előadó, például Krúbi, Lil Frakk, 6363 és Kapitány Máté kiadásáért is, az utóbbi időszakban azonban a cég fokozatosan kezdett megválni előadóitól (sőt, néhány előadó maga távozott a cégtől), ezzel is jelezve az itthoni működést érintő változásokat. Több magyar zenész, például Kolibri, Hundred Sins és Beton.Hofi műveit a Universal alá tartozó alkiadó, a Banana Records jelentette meg, a Telex információi szerint azonban a mostani változás érdemben nem érinti a kiadó helyzetét. A Universal digitális disztribútora, a Virgin Music szintén több hazai előadóval foglalkozott, a Virgin Music azonban szintén felhagy itthoni tevékenységével. 

Kiemelt tartalom
Egy problémánk van Britney Spears memoárjával, és az maga a könyv – Kritika A Bennem lévő nő című önéletrajzról Egy problémánk van Britney Spears memoárjával, és az maga a könyv – Kritika A Bennem lévő nő című önéletrajzról 2023.11.19 10:11

A Universal az utolsó nagy globális zenei cég, amely a Sony Music Entertainment és a Warner Music Group után elhagyja a hazai piacot. A cég a továbbiakban Prágában központosítja a régió országaiban való tevékenységét, amely a nemzetközi előadók népszerűsítése és forgalmazása lesz a magyar, cseh illetve szlovák piacon.