2023.10.17 18:21
Olvasási idő 1:19
Szöllősi Anna

5 olcsó menüzős hely Budapesten, ami tökéletesen hozza a sulis menza élményét

5 olcsó menüzős hely Budapesten, ami tökéletesen hozza a sulis menza élményét
Forrás IMDB / Paramount Pictures / Bajos csajok
GASZTRO ÉTTEREM ÖSSZEÁLLÍTÁS VENDÉGLÁTÁS

Meggyszósz hússal vagy a hosszúkás rántott hal, ami miatt annyira vártuk a pénteket. A sulis menzát idéző kifőzdék hagyományos ízekkel és megfizethető árakkal dolgoznak, és felnőttként is jól tudnak esni. Íme 5 budapesti hely, amiben nem fogsz csalódni.

1. Tera Konyhája

Szerencsére Újlipótvárosban nemcsak méregdrága helyek léteznek: a Szent István Park szomszédságában lévő Tera Konyháját dél körül ellepik a környék irodistái és munkásai, akik kígyózó sorokban várják, hogy felmarkolják az ebédjüket. A menün van állandó és naponta változó választék is, és plusz pont, hogy házi savanyúságot is választhatunk a kajánk mellé, amit szép időben akár a közeli parkban is elfogyaszthatunk. 

Forrás terakonyhaja.hu

2.NORBI Étkezde

Ennek a szintén újlipótvárosi kajáldának igazán semmi köze az ismert fitneszguruhoz, sőt a Norbi Étkezde pont az ellentétét hozza annak, mint amit az ismert lánc képvisel: az adagok nagyok és többnyire nem diétásak, a választék széles, viszont ha nem vigyázunk, egy kis túlzással még a mákos gubát is kirántják – ami péntekenként van menün, és szerintünk nagyon finom!

Forrás Facebook / Norbi Étkezde

3. Akácfa Étkezde

A belváros turistacsalogató, lángosos-gulyásleveses helyei mellett bújik meg ez a kockásabroszos vendéglő, az Akácfa Étkezde is. Brassói, milánói sertésborda, mátrai borzaska: az étlapon a szokásos rántott ételek mellett mindig találunk tipikus menzás kajákat is kábé kétezer forintért.

Forrás Facebook / Akácfa Étkezde

4. Frici papa kifőzdéje

Frici papa kifőzdéje 1997 óta van jelen a Király utca forgatagában, és meghatározó színfoltja a hétközi étkeztetők mezőnyének. Már a nyitáskor elhatározták, hogy szakítanak a hagyományos kifőzdék jellegével, és inkább ötvözik az éttermek kényelmét a kifőzdék ízvilágával. A Frici papa tényleg annyit ad, amennyit ígér: magyaros ízek, alacsony árak, naponta frissülő étlap, ahol a klasszikusok mellett időnként modernebb fogások is helyet kapnak. 

Forrás Frici Papa Kifőzdéje

5. Kis Fecske Presszó

A Fecske kistestvére, a Kis Fecske Presszó – ami talán a legkevésbé menza jellegű hely az összes közül, viszont a listáról semmiképp nem hagyhattuk le –, számtalan éhes és csóró egyetemistát mentett már meg a gyomorkorgástól. A Mikszáth téren található Kis Fecske a Szabó Ervin Könyvtár és az egyetemek epicentrumában van, így az elmúlt években a budapesti diákság kedvenc helyévé nőtte ki magát, ahol délelőtt kávézhatunk, délben ebédelhetünk, este pedig beülhetünk egy korsó sörre. 

Forrás Facebook / Kis Fecske Presszó
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!