2023.9.29 16:52
Olvasási idő 0:32
Krajnyák Petra

Kirúgták a Petőfi Rádió stábjának jelentős részét, az egyik legfontosabb zenei szerkesztő is távozik

KÖZÉLET MAGYAR ZENE MÉDIA RÁDIÓ ZENE

Tömeges leépítések zajlanak a Petőfi Rádiónál. Megannyi munkatársával együtt Borcsik Attila, azaz DJ Izil, is távozni kényszerült.

A Telex értesülése szerint tömeges leépítés történt az ország negyedik leghallgatottabb rádiójánál. Az összesen húsz dolgozóból álló stáb tagjai a héten emailben értesültek a mai napon esedékes egyéni elbeszélgetésekről, melyek a cikk írásának idején is zajlottak.

Úgy tudni, 15-18 dolgozónak mondanak fel racionalizálásra hivatkozva, köztük a reggeli és délutáni műsorok szerkesztőinek és műsorvezetőinek is.

A portál információi szerint a hazai zeneiparban DJ Izilként ismert Borcsik Attilát szintén elbocsájtották – ő 2007 óta dolgozott a Petőfi Rádiónál. A vezető zenei szerkesztő jelentős szerepet töltött be a rádió megújulásában az alternatív magyar könnyűzene felkarolásával, neki köszönhetjük a Szimfonik Live és a Petőfi Akusztik című műsorokat is.

Ezzel új korszak vette kezdetét a Petőfi Rádió történetében, ugyanis ismét újabb arculatváltáson esik át a zenei repertoár. E hét vasárnaptól csak magyar zenéket hallgathatunk a rádión, az új „Petőfi Rádió – minden magyar“ szlogennek megfelelően.