2023.9.25 9:28
Olvasási idő 0:42
Szöllősi Anna

Kizárták a Golden Globe-ból Návai Anikót, a nem létező Scarlett Johansson-interjú szerzőjét

FILMEK + SOROZATOK GOLDEN GLOBE NÁVAI ANIKÓ

A Deadline arról ír, hogy Návai Anikót két másik szavazóval együtt kizárták a Golden Globe-díj cégéből.

A hollywoodi lap forrásai szerint Návai Anikót és két társát a szervezet magatartási kódexének megsértése miatt bocsátották el, miután vizsgálatot folytattak a viselkedésükkel kapcsolatos panaszok miatt.

Egyelőre azt nem tudni, hogy a magyar újságírót pontosan mire hivatkozva távolították el, de a három érintett újságíró közül az egyiptomi Howaida Hamdy ellen augusztusban indult vizsgálat, miután néhány arab nyelvű kritikájában és tweetjében antiszemita megjegyzéseket tett, míg a bangladesi születésű Munawar Hosain az egyike volt a 21 új tagnak, akiket 2021-ben vettek fel.

Návai évtizedek óta a Golden Globe-díjakról döntő Hollywood Foreign Press Association (HFPA) tagja volt, és azután vált Golden Globe-alkalmazottá, hogy a Dick Clark Productions and Eldridge az év elején megvásárolta a HFPA-tól a Golden Globe összes eszközét, jogát és tulajdonát.

Návai botránya két évvel ezelőtt robbant ki, amikor a Nők Lapjának készített, állítólagos Scarlett Johansson-interjút egy exkluzív anyagként állította be, amiről kiderült, hogy korábbi nyilatkozatokból lett összeollózva. A Nők Lapja ezt követően megszakította a kapcsolatot a Hollywoodban élő újságíróval.

A Golden Globe-díjkiosztó – amire 2024. január 10-én kerül sor – hamarosan nyilvánosságra hozza a 76 ország 300 szavazójának a névsorát.