2023.9.22 10:33
Olvasási idő 0:36
Szöllősi Anna

Öt fiatal művész vehette át a Junior Prima díjakat színház-, film- és táncművészet kategóriában

KULTÚRA JUNIOR PRIMA DÍJ SZÍNÉSZEK SZÍNHÁZ TÁNC

Tizenötödik alkalommal adták át a Junior Prima díjakat színház-, film- és táncművészet kategóriában. Az idei díjazottakkal együtt már száztizenegyen kapták meg az elismerést.

Az elismeréssel, ami pénzjutalommal is jár, azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai között is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. 2023-ban öt fiatal művész nyerte el a Junior Prima Díjat:

  • Giliga Ilka díszlet- és jelmeztervező,
  • Hajdu Tibor színész, a Győri Nemzeti Színház tagja,
  • László Lili színész, az Orlai Produkció alkotóközösségének tagja,
  • Medveczky Balázs színész, a Vígszínház társulatának tagja,
  • Tarnóczi Jakab, a Katona József Színház rendezője.
Forrás MTI/Bruzák Noémi

Az MHB Bank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek negyvennyolc jelöltet állítottak ebben az évben, és közülük választotta ki az öt fiatalt a szakmai zsűri: Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Oberfrank Pál színész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója.

Kiemelt tartalom
A Trafóba is elhozza darabját Lia Rodrigues sztárkoreográfus, aki a művészettel épít hidat a társadalmi csoportok között A Trafóba is elhozza darabját Lia Rodrigues sztárkoreográfus, aki a művészettel épít hidat a társadalmi csoportok között 2024.5.28 12:54

Az elismerést a kategória társalapítója, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese, Ginzer Ildikó adta át a csütörtöki budapesti díjátadó ünnepségen.