A cikk a Trafó megbízásából készült.
2023.9.22 11:41
Olvasási idő 0:59

Mit jelent queerként testi fogyatékkal élni? Zavarbaejtően őszinte választ kaphatsz a Trafóban

KULTÚRA SZÍNHÁZ TÁNC TRAFÓ
Érzékeny tartalom
A cikk tartalmazhat:
  • terméket vagy szolgáltatást 18 éven felüliek számára
  • szex, meztelenség vagy más felnőtt tartalom
  • erőszakos, véres vagy arra érzékenyek számára nem megfelelő tartalom
Igen, elmúltam 18 éves
És el szeretném olvasni a cikket.
Vissza a nyitóoldalraVissza

Kink, latexdoboz, fékezhetetlen perverziók, gyönyörű rendetlenség: szeptember végén a mozgáskorlátozottsággal való élet összetettségének fullasztóan intenzív témáit felszabadító érzékenységgel feldolgozó brit-ausztrál előadást láthatunk a Trafóban.

A 2021-es angliai National Dance Awardra jelölt, Mark Maughan rendezésében bemutatott The Dan Daw Show a szégyennel és a büszkeséggel való együttélés lökéshúzásába enged bepillantást. Egy előadás a törődésről, az intimitásról, a rugalmasságról, a szexualitásról, az elengedésről és önmagunk megvalósításáról.

The Dan Daw Show Forrás Hugo Glendinning / Trafó

Miután egy életen át inspirált másokat, a queer és mozgássérült performanszalkotó Dan Daw visszaveszi a hatalmát, és most már csakis az ő feltételei szerint uralkodhatnak felette: legyen szó akár arról, hogy a színpadon lábzsámolyként kezelik, vagy arról, hogy egy latexdobozba zárják. Az előadást végigkísérő egyszerre ironikus és szenvedélyes kommentár mindvégig azt hangsúlyozza, hogy ez a fajta személyre szabott uralom és alárendeltség az, amire szüksége van, amire vágyik, és ami felszabadítja – amin át a kirekesztő társadalmi légkör ellenszelében is megőrizheti az erejét.

„Daw műsora semmihez sem hasonlítható, amit valaha láthattál.” ★★★★

(The Guardian)


Dan Daw a sydney-i székhelyű Murmuration társulat társigazgatója. A tánc és a fogyatékosság élvonalában dolgozik Ausztráliában és az Egyesült Királyságban, és többek között a BBC/South East Dance Performing Arts Fund Fellowship ösztöndíjasa. Sarah-Vyne Vassallóval együttműködve dolgozik fogyatékkal élő művészek munkáinak megrendelésén, fejlesztésén és létrehozásán, és szerves szerepet játszik a Murmuration művészeti programjainak és közösségi tevékenységeinek kidolgozásában és megvalósításában.

Dan 2002-ben kezdett előadóművészként dolgozni a Restless Dance Theatre-nél, azóta pedig dolgozott az Australian Dance Theatre (AUS), a Force Majeure (AUS), a FRONTLINEdance (UK), a Scottish Dance Theatre (UK), a balletLORENT (UK) és a Skånes Dansteater (SWE) társulatokkal is.

The Dan Daw Show (UK)
Trafó, Nagyterem
2023. szeptember 28-29. | 20:00
85 perc

További információk és jegyvásárlás a Trafó oldalán, Facebook-esemény itt.