2023.9.20 12:13
Olvasási idő 1:14
Szécsi Krisztián

Varázsrajongók, figyelem: újabb könyvvel bővül Harry Potterék világa

KULTÚRA HARRY POTTER IRODALOM KÖNYV OLVASÁS

Októbertől a magyar könyvesboltokban is elérhető lesz az új Harry Potter-könyv, a "Varázsalmanach".

A Harry Potter-rajongók legnagyobb örömére egy újabb könyvvel bővül a világ egyik legnépszerűbb könyvsorozata: a Varázsalmanach című kötet október 10-én egyszerre debütál majd a világ számos országában.

A Varázsalmanach, avagy az első hivatalos mágiakézikönyv külön fejezetet és egy-egy saját oldalt szentel a Harry Potter-regénysorozat legfontosabb és legkedveltebb szereplőinek, bemutatja a legizgalmasabb helyszíneket vagy éppen a varázslókarácsony hagyományait. A könyv névsorok, listák, térképek és mindenféle mágiával kapcsolatos dolog legteljesebb gyűjteménye: Hagrid veszélyes háziállataitól a varázslótörténet híres alakjain át egészen a pálcamágiáig.

Október 10-én, kedden 17-órakor a hivatalos magyarországi könyvbemutatón a fordítóval való találkozás mellett számos izgalmas programmal várják a rajongókat a Libri Allee Könyvesboltba, lesz kvíz és természetesen izgalmas meglepetésajándékok is gazdára találnak. 

Forrás Animus Kiadó

„Az utóbbi idők legizgalmasabb Harry Potter-kiadványa lett az almanach, és mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy még a fekete öves Potter-rajongó kollégáink is nagy örömmel merültek el ebben a gyönyörű, részletgazdag és ötletes mágiakézikönyvben. Minden elismerésünk Tóth Tamás Boldizsáré ezért a munkáért, embert próbáló feladat volt ennek a gigantikus gyűjteménynek a fordítása. A kötet valószínűleg sokaknak lesz az idei év legszebb karácsonyi ajándéka!“ – mondta el a Varászalmanach kapcsán Fekete Judit, az Animus Könyveket is gondozó Central Kiadói Csoport marketing és PR vezetője.

Kiemelt tartalom
Létezik japán irodalom Murakami Harukin túl is! Íme 13 zseniális japán könyv Létezik japán irodalom Murakami Harukin túl is! Íme 13 zseniális japán könyv 2024.6.16 9:08

J. K. Rowling könyvsorozatának sikere páratlan, már több mint 600 millió eladott példánynál tart a hét regény szerte a világban. Bár a Harry Potter és Voldemort Nagyúr hét éven át tartó párharcát bemutató könyvsorozat 2007-ben véget ért az utolsó regénnyel, az utolérhetetlen sikerű varázsvilág évről évre bővül, legyen szó filmekről, színdarabról vagy éppen videójátékról.  Az első kiadások óta számos díszkötéses verzió is napvilágot látott, sőt, a regények illusztrált példányai is megvásárolhatók – jelenleg az első öt rész, a hatodikkal jelenleg is dolgozik az illusztrátor. A most érkező Varázsalmanach viszont úgy tűnik, minden eddigi kiadványt felülmúl látványvilágban: a kétszáz oldalas enciklopédia minden oldala illusztrált, hét grafikus művész rajzai teszik lélegzetelállítóvá az olvasmányélményt.

További információk az esemény leírásában elérhetők.