2023.9.14 11:52
Olvasási idő 0:42
Kovács M. Dávid

Csillebércen tetőzött a novemberi nihil – különleges videóval debütál Lenkke_ új dala

ZENE LENKKE_ MAGYAR ZENE

Lenkke_, a 2023-as Kikeltető egyik favoritja egy friss megjelenéssel koronázza meg az idei év eredményeit és a fesztiválszezon sikereit: a vadiúj, "Gödör" című szám rendhagyó módon egy live session videó kíséretében mutatkozik be.

Lenkke_, azaz Fehér Lili, még csak öt éve kezdett el aktívan zenéléssel, zenekészítéssel foglalkozni, viszont ebből hármat a híres Kőbányai Zenei Stúdióban töltött, így idén bekerült a Kikeltető mezőnyébe, ahol behúzta az évad legkiemelkedőbb díjait: fellépett a Kolorádón, a Bánkitón, sőt, a Szigeten is – ahol a Refresher nevével és logójával ellátott Music Box színpadon lépett fel.

Lenkke_ Forrás @r_a_d_i

Az előadó azonban a mozgalmas nyár után sem tétovázik: őszi terveinek első állomása a most debütáló live session videó, amit a Gödör című szerzeményéhez készített Heilig Andrissal és Ipolyi-Gáts Hunorral a csillebérci erdőben. Az alapötlet egy általa csak novemberi nihillként emlegetett élmény kapcsán fogalmazódott meg benne a gödörben – ahol a videót forgatták. Itt érte a felismerés, hogy amit lát, illetve ahogy érzi magát, az mennyire passzol egymáshoz.

A dalhoz készült videó is ezt a pillanatot eleveníti fel. A formátumválasztás nem véletlen: egy hagyományos klippel szemben egy live session esetén „látszik az élő megvalósítás, amit a hellyel való kapcsolódásom még személyesebbé tesz”.

Lenkke_ legközelebb október 5-én, a Sophie M projekt társaságában, koncertezik a budapesti Turbinában, addigra új EP-je is megjelenik, amely szeptember 21-én érkezik majd.