2023.9.14 8:44
Olvasási idő 0:30
Szöllősi Anna

A H&M second hand, vintage ruhákat kezd árusítani

DIVAT H&M HASZNÁLT RUHA VINTAGE

Október 5-től használt ruhákat és kiegészítőket kezd árusítani az egyik londoni H&M, mivel egyre nagyobb nyomás helyeződik a fast fashion cégekre, hogy a ruhák újrafelhasználásával és újrahasznosításával csökkentsék a környezetterhelést.

A H&M a divat előállítási és fogyasztási módján szeretne változtatni, annak fényében, hogy az Európai Unió hamarosan előrukkolhat egy új szabályozással a textilhulladék visszaszorítására.

Az év elején nyílt barcelonai üzlet után a londoni Regent Streeten álló üzlet lesz a világon a második H&M, ahol feltűnik a pre-loved („előszeretett“) kollekció, de Németországban és Svédországban is van lehetőség second hand darabokat rendelni a netről. A londoni üzletbe az árut az Európában és Amerikában menőnek számító Flamingos Vintage Kilo vintage cégtől szerzik majd be, a kínálatot pedig naponta frissítik.

Az üzletben a H&M használt ruhái mellett megtalálhatóak lesznek az Arket, a Cos, a Monki és a Weekday márkák termékei is, viszont – magyar pénztárcával – elég borsos áron: a darabokhoz 29,99 (kb.13 ezer forint) és 189 font (84 ezer forint) között juthatunk hozzá.