Kedd 2022.11.29

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Sport
Kaposi Máté
2022.11.23 23:07
Olvasási idő  2:05

Minden napra jut egy elképesztő meglepetés?! Összefoglaltuk a vébé szerdai történéseit

Messiék keddi veresége után a szerdai játéknapra is jutott bombameglepetés. Német összeomlás, magabiztos spanyolok, mutatunk minden fontos mozzanatot.

Kaposi Máté
2022.11.23 23:07 Olvasási idő  2:05
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Újabb négy meccset láthattunk a futball-világbajnokság szerdai játéknapján. A keddi mérkőzésekhez hasonlóan a vébé negyedik napján is láthattunk kínos összeomlást, gólnélküli döntetlent és magabiztos tarolást is. 

 

Nem működött a horvátok támadógépezete, döntetlennel kezdtek Modricék

Horvátország már az előző, oroszországi VB-re is veteránnak számító kerettel érkezett, ennek ellenére óriási meglepetésre a döntőig meneteltek. A keret azóta sem esett át óriási fiatalításon, Modric például 37 éves, Brozovic 30, míg a középcsatárként helyet kapó Kramaric 31. 

 

A horvátok centerét nem véletlenül emeltük ki, hiszen szomszédaink hiába birtokolták lényegesen többet a labdát, helyezeteket alig-alig tudtak kialakítani. Mindkét csapat kétszer találta el a kaput, így a pontosztozkodás igazságosnak mondható. A haladó statisztikákat publikáló Markstats Twitter-oldal szerint a csapatok várható góljainak száma bőven egy alatt volt, így egy kimondottan unalmas összecsapást láthattunk a játéknap első mérkőzésén. 

 

A nagy nyomás ellenére sem találtak a kapuba a horvátok Forrás: Getty Images / Michael Steele

 

Németországban légióskodó japánok győzték le a németeket

Ha valaki azt hitte, Messiék keddi fiaskója után nem érkezik szerdán is hasonló meglepetés, az bizony óriásit tévedett. Németország, ahogy azt előzetesen várni lehetett, magabiztosan kezdte a találkozót, Gündogan révén pedig a 33. percben a vezetést is megszerezték. Azt talán senki nem gondolta, hogy a németek nem szereznek több gólt a mérkőzésen, azt pedig pláne, hogy a japánok a második félidőben megfordítják az eredményt. 

Pedig pontosan ez történt. A japánok kapusa, a veteránnak számító Gonda óriási védéseket mutatott be, majd érkezett az, amire semmilyen statisztika alapján nem lehetett számítani, mégis benne volt a levegőben: először a Freiburg játékosa, Ritsu Doan talált a kapuba, majd a bochumi Takuma Asano fordított. A németek ezután már hiába vetettek be mindent, még Manuel Neuer kapus is csatlakozott a támadásokhoz, az eredmény nem változott, Japán legyőzte Németországot. 

 

A játéknap óriási meglepetését egyértelműen a japánok szolgáltatták Forrás: Getty Images / ATPImages

 

Rég nem láttunk vébén ilyen magabiztos Spanyolországot 

Spanyolország 2018-ban óriási meglepetésre már a nyolcaddöntőben búcsúzott. Ezt a kínos helyzetet egészen biztosan el szeretné kerülni Luis Enrique gárdája, akik a világbajnokság eddigi legmagabiztosabb győzelmét prezentálták a játéknap harmadik mérkőzésén. 

 

A spanyolok 7–0-s diadala annyira egyértelműre sikeredet, hogy semleges nézőként már-már megsajnáltuk a teljesen esélytelen Costa Ricát. A közép-amerikai válogatott kapura lövésig sem jutott a mérkőzés folyamán, labdabirtoklásuk a 20%-ot sem érte el, egy huzamban 10 passznál többel csak két alkalommal találták meg egymást a játékosok. 

 

A spanyolok viszont éltek a lehetőséggel, betalált Dani Olmo, Asensio, Torres duplázott, de gólt ünnepelhetett Gavi, Soler és Morata is. 

 

Gyakorlatilag az összes spanyol támadó betalált Forrás: Getty Images / Clive Mason / Staff

 

Egy gólt szereztek, mégis vezetik az F-csoportot a belgák

Az F-csoport első mérkőzésén nem bírt egymással Marokkó és Horvátország, így a Kanada ellen esélyesként pályára lépő belgák azzal a tudattal futhattak ki a gyepre, hogyha nyernek, megszerzik a vezetést csoportjukban. 

A rendkívül rokonszenvesen futballozó kanadaiak akár a vezetést is ünnepelhették volna a 11. percben, viszont a Bayern München sztárja, Alphonso Davies, nem tudta értékesíteni a megítélt büntetőt. Az észak-amerikai csapat majdhogynem tökéletesen védekezett, illetve támadásban is látszólag felülmúlták a belgákat. A majdhogynem viszont nem bizonyult elégnek, a kanadai védelem egyetlen nagyobb hibáját könyörtelenül használta ki Batshuayi, aki az első félidőben már a végeredményt is beállította. Kanada ezután hiába támadott lelkesen a második félidőben, illetve védelmük sem hibázott többet, az energiájukkal okosan bánó európai csapatot nem tudták megtörni, így Belgium megőrizte egy gólos előnyét. 

 

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Getty Images / ATPImages;
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában sport
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra