2023.9.11 15:57
Olvasási idő 0:40
Maier Péter

Egy Mustang, ami raliautó is egyben? – az év egyik legizgalmasabb autójával borzolja a kedélyeket a Ford

TECH-TUDOMÁNY AUTÓK AUTÓSPORT FORD

Bemutatták a Mustang Mach-E GT raliváltozatát. Még az elektronikát is a terepjáráshoz igazították.

Új vásárlókat próbál megszólítani elektromos Mustang Mach-E modelljével a Ford. Ez az első olyan elektromos járművük, amelyet a raliversenyzés ihletett, és amelynek célja, hogy a szabadság és szórakozás ötvözetét nyújtó Mustang-életérzést a földutakra is elhozza.

Az új autó világpremierjét a Goodwoodi Sebességfesztiválon tartották az év elején, de az európai közönségnek csak a Münchenben megrendezett, szeptember 5-től 10-ig tartó IAA Mobility nemzetközi autókiállításon mutatták be.

A külsőt – a Focus RS-ihletett – hátsó spoiler, illetve kontrasztos alsó karosszériaelemek, fekete acéltető, széria versenycsíkok és LED-es lámpák fűszerezik. A Mustang Mach-E Rally több jellegzetes, ralis fényezéssel is rendelhető: Grabber Yellow, Grabber Blue, Eruption Green vagy Shadow Black, Glacier Gray vagy Star White színekben.

Mustang Mach-E GT rali kiadásbanMustang Mach-E GT rali kiadásbanMustang Mach-E GT rali kiadásbanMustang Mach-E GT rali kiadásban
Galéria megtekintése
(10)

Az autó alsó részén védőburkolatot kaptak az első és hátsó villanymotorok, az ajtókárpitokat és a kerékjárati íveket pedig védőfóliával szerelték fel. A raliváltozat a korábbi Mustang Mach-E GT csúcsmodell hajtásláncának továbbfejlesztett változatával büszkélkedhet. 

Kiemelt tartalom
Mit tud, és miért nem kopik ki a NER kedvenc kocsija, a Mercedes G-osztály, ami évek óta hatalmasat megy a kormányközeli körökben? Mit tud, és miért nem kopik ki a NER kedvenc kocsija, a Mercedes G-osztály, ami évek óta hatalmasat megy a kormányközeli körökben? 2024.4.9 17:57

Az elektronikát is a terepjáráshoz igazították, aminek köszönhetően a sofőr jobban irányíthatja a járművet burkolatlan felületeken, és éppen a kavicsos vagy földes utakon lehet élvezetes a vezetés élménye.

Vezetnéd? Forrás Ford