2023.9.8 9:07
Olvasási idő 0:54
Kovács M. Dávid

Legalább 30 évre börtönbe kerülhet az Azok a 70-es évek show szexuális bűncselekményekkel vádolt színésze

FILMEK + SOROZATOK DANNY MASTERSON EGYESÜLT ÁLLAMOK ÍTÉLET SZEXUÁLIS ERŐSZAK

Danny Mastersont a tévénézők többsége Mila Kunis és Ashton Kutcher mellett ismerte meg az ezredforduló népszerű tiniszitkomjában.

Két nő megerőszakolása miatt 30 évtől életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték Danny Masterson amerikai színészt, aki többek között Steven Hyde-ot alakította az Azok a 70-es évek show (eredeti címén: That '70s Show) című sorozatban, írja a Variety.

Danny Masterson felesége, Bijou Phillips társaságában érkezik a bíróságra 2023 májusában. Forrás Myung J. Chun / Los Angeles Times / Getty Images

Noha Masterson az eset kirobbanás óta ártatlannak vallotta magát, májusban három erőszakos szexuális bűncselekmény vádja közül kettő miatt mégis elítélték. A színészt azzal vádolták, hogy 2001 és 2003 között – amikor az Azok a 70-es évek show című futott – három nőt erőszakolt meg hollywoodi otthonában, a harmadik ügyben nem született ítélet.

A bíró mind a két vádpontban 15 évtől életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte Mastersont, és elrendelte, hogy a két büntetést egymás után töltse le.

Az ítélethirdetésen az ügyben érintett három nő is részt vett, akik arra kérték a bírót, hogy Masterson élete végéig rács mögé juttassa, bűncselekményei ugyanis tönkretették az életüket. Egyikük „gyáva és szívtelen szörnyetegnek“ nevezte a színészt, egy másikuk továbbra is PTSD-ben szenved, míg a harmadik azt állította, csak egy életen át tartó terápia tudná helyrehozni a történteket.

Kiemelt tartalom
A nemzetet fenyegető TikTok, zsarolóvírusok és digitális hadviselés – Mi is az a kiberbiztonság? A nemzetet fenyegető TikTok, zsarolóvírusok és digitális hadviselés – Mi is az a kiberbiztonság? 3 nappal ezelőtt

A BBC cikke szerint Masterson az ülés során végig hallgatott, ám amikor a bíró felolvasta az ítéletet, felesége, a modellként és színészként egyaránt ismert Bijou Phillips sírva fakadt. Az ügyészek azt állították, hogy a színész befolyásos szcientológus státuszára támaszkodva igyekezett elkerülni a felelősségre vonást.

Az ítélethirdetés után Masterson ügyvédjei a bíróság épülete előtt azt állították, hogy fellebbezni fognak az ítélet ellen.