2023.9.7 15:58
Olvasási idő 0:53
Krajnyák Petra

Házi készítésű mókuskerékkel indult tengeri expedícióra egy amerikai férfi

KÖZÉLET BÍRÓSÁGI ÜGY BÍRSÁG BŰNÜGY UTAZÁS

Az amerikai férfi expedíciója negyedik alkalommal is kudarcba fulladt.

Az 51 éves Reza Baluchi négyezer mérföldes utazását Georgia állam partjainál akadályozta meg az amerikai parti őrség. Floridából Londonba tartó expedícióját házi készítésű, bójákkal felszerelt óriás mókuskerekével kívánta megtenni, pont a közelgő Idalia hurrikán idején.

Baluchit már augusztus 26-án kiszúrták az óceánon, körülbelül 70 tengeri mérföldre a Tybee-szigettől. A parti őrség egy kisebb csónakkal megközelítette az okmányok nélkül utazó kalandort, akinek esze ágában sem volt elhagyni hajóját. Közölte, hogy 33 cm hosszú késével fogja megölni magát, ha a rendőrök nem távoznak, akik vissza is tértek közeli a hajójukra.

Másnap a rendőröket ismét késsel hadonászva fogadta a férfi, aki ezután megragadott néhány drótot, azzal a céllal hogy felrobbantsa magát. Két nappal később mire a rendőrök végül le tudták csalogatni itallal, élelemmel, és időjárás jelentéssel Baluchit, akiről kiderült, mindvégig hamis bombával fenyegetőzött.

Kiemelt tartalom
Denise Huskins hihetetlen története: Az igazi Gone Girlnek hitt nő, akiről mindenki azt gondolta, megszervezte saját elrablását Denise Huskins hihetetlen története: Az igazi Gone Girlnek hitt nő, akiről mindenki azt gondolta, megszervezte saját elrablását 2024.4.21 9:32

A bírósági dokumentumokból kiderül, tíz év alatt összesen négyszer kísérelte meg házi tákolmányával átszelni az óceánt. A rendőrség mind a négyszer elkapta. Kedden végül 250 ezer dolláros óvadék fejében szabadon engedték, azzal a feltétellel, hogy nem szállhat hajóra az óceánon.