2023.9.7 14:39
Olvasási idő 0:52
Krajnyák Petra

Visszatér a Rolling Stones! - Sydney Sweeney pedig hatalmasat bulizik új dalukra

ZENE ALBUM ROCK ROLLING STONES SYDNEY SWEENEY VILÁGZENE ZENE

18 év után először lát napvilágot teljesen új dalokból álló The Rolling Stones lemez, tehát okkal ülnek tűkön a rockveteránok rajongói.

A The Rolling Stones élőben jelentkezett be Londonból, egész pontosan Hackney negyedéből, hogy bejelentse új albumát, és aznap meg is osztották új Angry című kislemezüket is. A városrész nevét is viselő album 18 év óta az első, vadiúj dalokból álló The Rolling Stones lemez, tehát okkal ülnek tűkön a rock veteránok rajongói.

A Rolling Stones a '70-es években, Mick Jagger lábán Adidas Gazelle-lel Forrás Hulton Archive/Getty Images

A cím, Hackney Diamonds egy szlenges kifejezés a brit angolban a törött üvegre. Az együttes még egy sokat sejtető kamu hirdetést is feladott a helyi Hackney Gazette újságban. A fiktív üvegjavító üzlet reklámjában az örök Stones slágerre utaló szlogen olvasható:

When you say gimme shelter, we’ll fix your shattered windows.

Az albumon felcsendül még Lady Gaga, Paul McCartney és Steve Wonder hangja is, és utoljára hallhatjuk Charlie Watts-ot dobolni, ugyanis 60 éves karrierjének 2021-es halála vetett véget. Az október 20-án érkező albumon Steve Jordan dobos váltotta a legendát az alkotói folyamatban.

Az Angry, melynek klipjében az Eufória sztárja, Sydney Sweeney szerepel fekete bőr szerkóban, koránt sem egy dühödt, kemény rock lemez első dala. A Los Angeles-ben felvett dalok között akadnak balladák, szerelmes dalok és country-t idéző nóták is.

Kiemelt tartalom
Record Store Day: exkluzív magyar kiadványokkal, akciókkal és DJ-kkel jön szombaton a lemezgyűjtők és a zeneőrültek ünnepe Record Store Day: exkluzív magyar kiadványokkal, akciókkal és DJ-kkel jön szombaton a lemezgyűjtők és a zeneőrültek ünnepe 2024.4.18 10:37

Lady Gaga egyébként a véletlen folyamán csöppent bele az alkotói folyamatba, ugyanis ugyanabban a stúdióban vette fel új dalait, ahol Mick Jagger és Keith Richards. Az énekesnő csupán beköszönni szeretett volna, végül a Sweet Sound of Heaven című dal vendégelőadója lett.