2022.11.24 13:28
Olvasási idő 0:39
Masszi-Rigó Csilla

Így nézhetne ki Budapest 2064-ben – A jövő fővárosát alkotta meg képein a We Plants Are Happy Plants zenésze

Így nézhetne ki Budapest 2064-ben – A jövő fővárosát alkotta meg képein a We Plants Are Happy Plants zenésze
Forrás Bergmann Péter/ Facebook.com
DESIGN FENNTARTHATÓSÁG KÖRNYEZETTUDATOSSÁG

Bergmann Péter teljesen újragondolta Budapestet, és ugyan ki ne akarná, hogy 2064-re így nézzen ki a főváros?!

Zöldbe borult Parlament, cölöpökön álló függőkertek, dús bokrokkal és hatalmas fákkal betelepített körút – milyen lehetne Budapest 2064-ben? Bergmann Péter, a We Plants Are Happy Plants zenésze nemrég különleges fotósorozatot tett közzé közösségi oldalán, amely egy alternatív fővárost tár elénk a jövőből. 

Ilyen is lehetne Budapest 2064-ben. Forrás Bergmann Péter/ Facebook.com

Péter a Refresher Magyarországnak elmondta, munkái során az elmúlt években sikerült kiismernie az összes új, Artificial Intelligence (AI) alapon működő képkészítőt. Ezek a programok – jelen esetben a MidJourney – szöveg alapján képesek szinte bármilyen művészeti stílusban variációkat készíteni egy-egy témáról, így készülhetett el a képsorozat is.

Teljesen más világot idéznek a mesterséges intelligencia segítségével készült képek Forrás Bergmann Péter/ Facebook.com

Ahogy a We Plants Are Happy Plants koncepciója is a természetközeliséget veszi alapul minden projektjében, úgy a jövő Budapestje is ezen gondolatmenet alapján készült el. A cél nem az volt, hogy egy pontosan megkomponált városfejlesztési terv készüljön, csupán csak egy pozitív jövőképet volt hivatott Péter közvetíteni a grafikákon keresztül. 

A We Plants Are Happy Plants nem mellesleg pár hete jött ki egy új single-lel, a Fairyland Awaits-cel, melynek látvány- és hangzásvilága szintén egy varázslatos, zöld közeget tár elénk.