2023.9.7 9:36
Olvasási idő 1:07
Krajnyák Petra

A nagy leszámolások évadával tér vissza a Sárkányok háza - Legalábbis ezt ígérik a kiszivárgott fotók

FILMEK + SOROZATOK FANTASY HBO SOROZATOK TRÓNOK HARCA/SÁRKÁNYOK HÁZA

A Trónak Harca spin-off lassan felzárkózik brutális elődjéhez.

Az amerikai forgatókönyvíró és színész sztrájk számos nemzetközi produkció munkálatára is hatással van, de az HBO sikersorozata, a Sárkányok háza kivételt képez. Így remélhetőleg hamarosan tanúi lehetünk az Iliaszba illő csatának, melyről most néhány kép is napvilágot látott.

A főleg brit színészekből álló stáb továbbra is dolgozik a sorozat alapjául szolgáló, George R. R. Martin Tűz és Vér című könyvének adaptációján, melyben kardinális pont a varjúpihenői csata (The Battle at Rook's Rest). A rajongók meggyőződése szerint a képek is erről készültek.

A Trónok harca eseményei előtt két évszázaddal játszódó előzményszéria első évada még az udvari intrikákra, családi drámára és vérfertőző kapcsolatokra helyezte a hangsúlyt, de a vészjósló fináléban már érzékelhető volt, hogy jelentősen véres fordulatot vesznek majd az események. A Targaryen-polgárháború egyik sorsfordító pillanata a varjúpihenői csata, melyet a második évad negyedik epizódjában láthatunk majd.

Daemon (Matt Smith) és Rhaenyra (Emma D'arcy) a Sárkányok Háza első évadának utolsó epizódjában Forrás HBO

Az évadot idén tavasszal kezdték el forgatni Nagy-Britanniában, a nézők szerencséjére a forgatókönyvek már készen voltak a hollywoodi írósztrájk előtt, a színészek pedig brit szakszervezet tagjai, így az amerikai események nem hátráltatják a munkálatokat. A tervek szerint még egy hónapig tart a forgatás.

Kiemelt tartalom
A Kádár-rendszer óvó tekintete: Ezek voltak a szocializmus legikonikusabb tévésorozatai A Kádár-rendszer óvó tekintete: Ezek voltak a szocializmus legikonikusabb tévésorozatai 2024.7.21 10:32

Az HBO még nem közölte a hivatalos premier dátumát, de valószínűleg jövőre érkezik a mindössze nyolc epizódból álló második évad. Clare Kilner rendező szerint a minőségen is érezhető lesz a különbség.

„Néha problémát okoz, hogy több fejezetet besűrítsük egy órába. Ryan Condal (showrunner)  döntése volt, hogy a kezdés és a befejezés is minőségi legyen, és ehhez töltsük meg érzelmileg és vizuálisan is izgalmas dolgokkal az epizódokat."