2023.9.7 9:36
Olvasási idő 1:07
Krajnyák Petra

A nagy leszámolások évadával tér vissza a Sárkányok háza - Legalábbis ezt ígérik a kiszivárgott fotók

FILMEK + SOROZATOK FANTASY HBO SOROZATOK TRÓNOK HARCA/SÁRKÁNYOK HÁZA

A Trónak Harca spin-off lassan felzárkózik brutális elődjéhez.

Az amerikai forgatókönyvíró és színész sztrájk számos nemzetközi produkció munkálatára is hatással van, de az HBO sikersorozata, a Sárkányok háza kivételt képez. Így remélhetőleg hamarosan tanúi lehetünk az Iliaszba illő csatának, melyről most néhány kép is napvilágot látott.

A főleg brit színészekből álló stáb továbbra is dolgozik a sorozat alapjául szolgáló, George R. R. Martin Tűz és Vér című könyvének adaptációján, melyben kardinális pont a varjúpihenői csata (The Battle at Rook's Rest). A rajongók meggyőződése szerint a képek is erről készültek.

A Trónok harca eseményei előtt két évszázaddal játszódó előzményszéria első évada még az udvari intrikákra, családi drámára és vérfertőző kapcsolatokra helyezte a hangsúlyt, de a vészjósló fináléban már érzékelhető volt, hogy jelentősen véres fordulatot vesznek majd az események. A Targaryen-polgárháború egyik sorsfordító pillanata a varjúpihenői csata, melyet a második évad negyedik epizódjában láthatunk majd.

Daemon (Matt Smith) és Rhaenyra (Emma D'arcy) a Sárkányok Háza első évadának utolsó epizódjában Forrás HBO

Az évadot idén tavasszal kezdték el forgatni Nagy-Britanniában, a nézők szerencséjére a forgatókönyvek már készen voltak a hollywoodi írósztrájk előtt, a színészek pedig brit szakszervezet tagjai, így az amerikai események nem hátráltatják a munkálatokat. A tervek szerint még egy hónapig tart a forgatás.

Kiemelt tartalom
Öt magyar sorozat, amit az egész ország nézett, de ma már kihívás leülni elé Öt magyar sorozat, amit az egész ország nézett, de ma már kihívás leülni elé ma 10:09 -kor

Az HBO még nem közölte a hivatalos premier dátumát, de valószínűleg jövőre érkezik a mindössze nyolc epizódból álló második évad. Clare Kilner rendező szerint a minőségen is érezhető lesz a különbség.

„Néha problémát okoz, hogy több fejezetet besűrítsük egy órába. Ryan Condal (showrunner)  döntése volt, hogy a kezdés és a befejezés is minőségi legyen, és ehhez töltsük meg érzelmileg és vizuálisan is izgalmas dolgokkal az epizódokat."