2023.9.6 9:02
Olvasási idő 0:51
Szécsi Krisztián

Nincs Spotify Premiumod? Akkor bizony van egy nagyon rossz hírünk

TECH-TUDOMÁNY MAGYAR ZENE SPOTIFY TECHNOLÓGIA VILÁGZENE ZENE

Számtalan Spotify-felhasználó számolt be változásról, amely a jelek szerint csak azokat érinti, akik nem rendelkeznek Premium-előfizetéssel.

Szeptember elején több Spotify-felhasználó rohamozta meg az X-et (RIP, Twitter!), hogy kiadják magukból a zöld hangsávikonos alkalmazás okozta problémáikat, hiszen nagyon úgy tűnik, ha nem pengeted ki a Premium-csomag összegét, többet nem olvashatod egy adott dal dalszövegét.

A zene szerelmesei hosszú éveken keresztül kérlelték a legkedveltebb zenei streamer-felület fejlesztőit az alkalmazáson belüli dalszöveglistáért, melyet először 2019-ben dobtak be tesztüzemmódra, majd 2021 őszétől világszerte elérhetővé is vált a funkció. Így mind a premiumosok, mind azok akik nem fizettek elő, vagyis tényleg mindenki szabadon énekelgethette, sőt, meg is oszthatták közösségi médiás felületeiken kedvenc dalainak sorait. Most ez mégis teljesen megszűnhet.

Úgy tűnik, ezentúl csak a Premium-felhasználók láthatják a dalszövegeket. Forrás X/@virusdumb

Meglepő, de az X-en kivételesen nem estek egymásnak a Premium-csomagot élvezők, meg azok, akik inkább kispórolják azt a körülbelül 2000 forintot, sőt, mindenki egyként állt ki a szabad dalszövegolvasás mellett felhívva a Spotify figyelmét, hogy gyakorlatilag bármelyik weboldalon megtalálhatják ezeket a sorokat, ám mégis sokkalta kényelmesebb volt egyazon alkalmazáson belül élvezni ezeket a funkciókat. A Spotify ingyenes verziójának felhasználói már most el kell viseljék a reklámok garmadáját, meg alapvetően is zavaró lehet, hogy limitált, mennyi dalt is tekerhetnek el. 

Kiemelt tartalom
REFRESHER-KVÍZ: Te mennyit tudsz a XX. századi magyar könnyűzene legnagyobb legendáiról? REFRESHER-KVÍZ: Te mennyit tudsz a XX. századi magyar könnyűzene legnagyobb legendáiról? 2024.4.27 9:08

Az UNILAD megkeresésére a Spotify szóvivője úgy nyilatkozott: „A Spotify-nál rutinszerűen végzünk teszteket, ezek közül néhány végül a szélesebb körű felhasználói élményt tökéletesítik, mások pedig csak fontos tanulságként szolgálnak. Jelenleg nem tudunk további információt megosztani a teszttel kapcsolatban.“