2022.11.23 16:09
Olvasási idő 0:50
Kaposi Máté

Szájukat befogva tiltakoztak a német játékosok a FIFA döntése ellen

SPORT FOCI FOCIVÉBÉ

Amíg a nemzetközi Sportdöntőbíróság nem hoz ítéletet a OneLove karszalag betiltásának ügyében, a németek alternatív megoldást kerestek a tiltakozásra.

Ahogy arról már délelőtt beszámoltunk, a német válogatott a nemzetközi Sportdöntőbíróságon támadta meg a FIFA döntését, melynek értelmében azokat a csapatkapitányokat, akik a OneLove karszalaggal futnak ki a pályára, a mérkőzés legelején sárga lappal kell büntetni. A bíróság kiemelt figyelmet fordít a világbajnokság történéseire, ezért létrehoztak egy bizottságot, amely 48 óra alatt hoz ítéletet jogi kérdésekben. 

 

A CAS ítéletéig egyik válogatott sem kockáztatott, hiszen könnyen eltiltást kaphatnak a gyakran büntetett játékosok. Tiltakozásukat viszont így is kifejezték Manuel Neuerék, akik a mérkőzés előtti csapatfotón szájukat eltakarva pózoltak. 

A német szövetség által közölt Twitter poszt szerint a karszalag viselete nem politikai állásfoglalás, pusztán az egymás iránti tisztelet üzenete mellett szeretnének kiállni. 

Nem politikai üzenetről van szó: az emberi jogok nem képezik alku tárgyát. Ennek magától értetődőnek kellene lennie, de sajnos még mindig nem az. Ezért olyan fontos számunkra ez az üzenet.

A tiltott karszalag viszont ennek ellenére is megjelent a stadionban, a FIFA elnök Gianni Infantino mellett foglalt helyet benne a sportért is felelős német belügyminiszter, Nancy Faeser.