2023.3.28., kedd

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Sport
Kaposi Máté
2022.11.23 16:09
Olvasási idő  0:50

Szájukat befogva tiltakoztak a német játékosok a FIFA döntése ellen

Amíg a nemzetközi Sportdöntőbíróság nem hoz ítéletet a OneLove karszalag betiltásának ügyében, a németek alternatív megoldást kerestek a tiltakozásra.

Kaposi Máté
2022.11.23 16:09 Olvasási idő  0:50
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Ahogy arról már délelőtt beszámoltunk, a német válogatott a nemzetközi Sportdöntőbíróságon támadta meg a FIFA döntését, melynek értelmében azokat a csapatkapitányokat, akik a OneLove karszalaggal futnak ki a pályára, a mérkőzés legelején sárga lappal kell büntetni. A bíróság kiemelt figyelmet fordít a világbajnokság történéseire, ezért létrehoztak egy bizottságot, amely 48 óra alatt hoz ítéletet jogi kérdésekben. 

 

 

 

A CAS ítéletéig egyik válogatott sem kockáztatott, hiszen könnyen eltiltást kaphatnak a gyakran büntetett játékosok. Tiltakozásukat viszont így is kifejezték Manuel Neuerék, akik a mérkőzés előtti csapatfotón szájukat eltakarva pózoltak. 

 

 

A német szövetség által közölt Twitter poszt szerint a karszalag viselete nem politikai állásfoglalás, pusztán az egymás iránti tisztelet üzenete mellett szeretnének kiállni. 

 

Nem politikai üzenetről van szó: az emberi jogok nem képezik alku tárgyát. Ennek magától értetődőnek kellene lennie, de sajnos még mindig nem az. Ezért olyan fontos számunkra ez az üzenet.

 

A tiltott karszalag viszont ennek ellenére is megjelent a stadionban, a FIFA elnök Gianni Infantino mellett foglalt helyet benne a sportért is felelős német belügyminiszter, Nancy Faeser. 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Getty Images / Soccrates Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában sport
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra