2023.9.1 12:11
Olvasási idő 2:00
Maier Péter

7 alap ruhadarab, amivel minden férfinak rendelkeznie kéne manapság

DIVAT DIVAT FÉRFIDIVAT

Az úgynevezett „must-have“ darabok egy férfi ruhatárában, amikhez bármikor nyúlhatunk.

Hoztunk néhány alapdarabot, amikre szerintünk minden stílusos férfinak szüksége van. Ha ezek ott vannak a ruhatáradban, akkor a kevésbé kreatív reggeleken is hozni tudod a minimumot, márpedig azt mindig hozni szeretnéd, nem igaz?

Egy nagy adag fehér póló

Vannak azok a darabok, amik felette állnak minden trendnek. Harr Styles-tól James Deanig, David Beckhamtől Robert Pattinsonig mindenkinek van egy külön polc a gardróbjában az egyszerű fehér pólóknak, amely gyakorlatilag mindenhez felvehető, és ha olyan dzsekit, nadrágot vagy cipőt veszel fel, ami különlegesebb, remekül tudod kompenzálni velüj. Egy biztos pont, amihez bármikor nyúlhatsz, és nem fog mellé menni. 

Ps.: Ugyanez pepitában, azaz, ugyanez igaz a fekete pólógyűjteményre is.

A$AP Rocky sem tagadja meg magától a fehér póló örömét, pedig ő sem a basic darabokról híres Forrás Gotham/GC Images

Most jön a provokáció: rövidujjú ing

Felejtsük már el, hogy a rövidujjú ing tiltott darab. Jó, talán az ilyen hawaii-i dizájnos partiingeket tartsuk meg tengeparti bulikra, de van egy csomó kiváló, kubai galléros változat, amik kigombolva, begombolva vagy egy fehér pólóval, esetleg atlétával remekül működnek. 

Idris Elbának ne hinnél? Forrás Steve Granitz/FilmMagic

Kötött póló

Óriásit mennek mostanában a rövidujjú kötött pólók, amelyek tökéletesen illeszkednek egy smart casual fitbe. Egy elegánsabb nadrágba dugva vagy akár csak egy farmerhoz felkapva is felveheted, és igényes megjelenést kölcsönöz neked, de közben nem is tűnik túlzásnak. Galléros és gallér nélküli formában is meleg szívvel ajánljuk.

David Beckham és Victoria Beckham 2021-ben SoHo-ban Forrás Raymond Hall/GC Images

A legfontosabb lábbeli a sneakereid mellé: kell egy pár loafer

Hivatalos eseményekre bármikor jól jön, de nem csak oda. Manapság igencsak fullos utcai szetteket lehet összerakni, ha egy pár loafer, tudod, bebújós bőrcipő jelenti a főtéglát, amire építkezni akarsz. Igaz, a nyárnak lassan vége, szóval talán felesleges kifejteni, milyen jól működnek rövidnadrággal is, de a lényeg a lényeg: ősszel is hasznodra lesz, akár „ünneplőbe“ öltözöl, akár csak iszogatni mész a Mikszáthra. Egyik kedvenc magyar stílustiktokerünk, Kádár Máté eképpen bizonyítja, hogy a loafer (szinte) bármihez felvehető:

@kadarmate Sparos elado nenik ugymegneznek a satanista szett miatt szivleszakad #979rotterdam#fitinspo#mullettdaddy#vintage#fypfashiontiktok#budapest♬ original sound - EX7STENCE™

Statement gyűrű az ujjadra

Paul Mescal az egyik legnagyobb divatikon lett, még ha sokakat meg is lep, hogy egy hozzá hasonló figura ekkora hatással bír. Mescalt pedig nem láthatod statement gyűrű nélkül. Nyilván minden fithez jól jön a kiegészítő, napjainkban pedig az egyik legkedveltebb lehetőséget az ujjainkra húzható fém jelenti. Nem rossz persze, ha aranyból vagy ezüstből van, de ha nem teheted meg, szarni rá, menj a piacra vagy fast fashion boltba pár gyűrűért. Persze, ha lehet, ízléseset válassz.

Paul Mescal gyűrűi egy 2021-es filmbemutatón Forrás Taylor Hill/FilmMagic

Farmerdzseki

Szintén a „sose megy ki a divatból“-elv szerint került a listánkra a farmerjakó, amely kimeríthetetlen potenciállal rendelkezik. Legnagyobb előnye, hogy jó support egy réteges öltözethez, szinte bármihez felvehető, és csak felkaphatod, ha esetleg fázni kezdesz. 

Jared Leto 2019-ben Forrás Nicholas Hunt/Getty Images for Tribeca Film Festival

Egy jó egyenesszárú, indigókék farmer

Minden ruhatárban szükség van egy jó indigókék farmerre, amelyet ugyanolyan könnyen fel lehet dobni egy tengerészkék kabáttal és inggel, mint amilyen könnyen rokkolni lehet egy teniszcipővel és egy szürke pulóverrel. A szabásvonalnak alul ki kell keskenyednie, és mindig húzzuk fel rendesen, hogy a fehér tornacipő vagy gesztenyebarna bőrcipő jól mutasson. 

Orlando Bloom tudja Forrás Gotham/GC Images
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!